Macam Shyaitonnnn….!!

Macam Shyaitonnnn….!!

“People will love you when they need you, then forget you. Allah will remember you, remind you and never leave you even when you’ve slipped and forgotten….”

I’m sure by now everybody dah tahu pasal cerita tahi bintang yang nak kahwin dgn lakik orang tu….and everybody nak put in their 2cents worth of comments. Kebanyakkannya of course lah..kaum hawa.. kak jah, kah kiah, kak ton cet, kak tonggeng, kak tongkol…semua ada cerita nak komen. Siap buat fb page kelab sokong isteri romeho muka tempe tu…. Lawak…Apahal kita yg sibuk nk masuk campur urusan rumahtangga orang? Make no mistake, i do not condone aksi2 merampok laki orang ¬†ok, merampok laki orang yg bini nye dah lari dari rumah from another bini orang yg tak sedor dia bini orang is another story…… hoih! I digress…. to me, the wife should have taken the higher moral ground and not join in the circus that those two tak tau malu and tak sedor diri have created. If what i read ¬†online are true, she has previously filed for divorce twice….so she could have guessed what her , lousy scumbag husband is up to….no need to subject herself further to this humiliation. Let them be…lantak lah bior kan diaorang nk kahwin. Lagi you halang, makin menjadi diaorang…dah tu buat maksiat…siapa nk tanggung? Let them get married, you just concentrate on getting your divorce and your harta sepencarian and the alimony for the kids…. Redha….easier said than done, i know but nobody has ever died from a broken heart and WHY??? May i ask, would you sacrifice your life for someone who obviously doesn’t deserve you? Baik you pikir nak besarkan anak2 la….

Ok…aku sebenarnya nak tulis pasal komen chef wan pasal isu tahi bintang dan cintaik hati dia tu…. i particularly like this bit….

‘I also noticed that what goes around will come back in this world. Jantan2 yang jahat juga kebanyakkan akan nanti bertemu dengan betina2 yang tak senonoh juga. Kahwin lah 10 kali pun jika perangai kita tu macam musibat juga, in the end will all end up to an unhappy marriage.’

So to that laki orang yang dibaculkan diri nya oleh isteri yang lari dari rumah dan kemudian mendayuskan diri piula dengan berkendak dengan bini orang, lepas tu boleh pulak ada hati menabur janji dan menipu aku yang bodoh nak mamps ni boleh percaya pulak….. Sendiri mau ingat ek? Tuhan maha adil…doa orang yang kena aniaya ni makbul….tak takut dengan tuhan kah???? My conscience is clear…what about you? Oppsss…shyaiton ada consience ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>