Let’s Tayang Gambar! ~ Meatballs, Mash Potatoes, Brussel Sprouts w/ Zucchini Stir Fry & Onion gravy

Let’s Tayang Gambar! ~ Meatballs, Mash Potatoes, Brussel Sprouts w/ Zucchini Stir Fry & Onion gravy

meatballmash

Hambek ko…tajuk sikit punya berjela-jela, mula-mula ingat nak tulis resepi (hahaahah) tapi malas pulak… Malam tadi sikit punya idea nak merapu tapi tak de line, sekarang ni aku susah nak update sebab asal malam tak de internet, asal tak de internet connection je malam, siang pun sama jek.. hampeh!!… so …. lets tayang gambar…

meatballmash 4

Ini ialah zuccini, yang kaler kuning tu. Mula masa tengok dalam tv kenapa lah mat salleh-mat salleh ni suka benor melantak zuccini? Dulu kan susah nak jumpa sayur zuccini ni kat jb, so bila aku jumpa aku pun beli lah cuba masak, sedappsss sundelss!

**Tadi aku dah siap type semua entry ni, pastu tetiba internet macam lahabau, aku biarkan, pastu laptop gila ni bleh plak auto restart, habis semua entry aku… Vavivah betul!!!!! So aku pun dah malas nak re-think apa yang aku tulis… Vavi tul internet provider ni….

meatballmash 3

Ini ler rupa zuccini dan brussels sprouts (bs, bukan bull shit ok..) yang dah di potong. Bs ni rasa macam kubis tapi rasa dia intense dan lepas tu ada rasa pahit sikit. Zuccini rasa macam tak berapa nak ada, ada lah rasa macam manis sikit tapi tekstur dia aku suka… macam kenyal bukan ranggup tau, bila dah masak… susah lah nak explain, beli je lah try masak sendiri. Aku beli ni semua barang last stock, ada diskaun maaa… tapi bs tu still mahal @RM 7 sekotak padahal bs nye cenonit macam tak cukup zat jek… selalu bs bolat2… sayur ni semua aku goreng dalam kuali letak minyak sikit… bila dah masak, aku letak butter sikit and bawang putih hiris…. sedap..

meatballmash 2

Tadaaaaa! Semua dah siap, boleh lah makan…. Juri veteran perempuan makan sampai habis dan komplen perut dia kembung kekenyangan.. Walaupun mash potatoes mokcik agak masin tapi licin ok… Sekian itu saje lah report dari mokcik Jalleh (Ja(wa) + Mat Sa(lleh) ) hari ini… Ini pun berangan macam nak makan sosej dengan mash potatoes ni… 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>