Lempeng Mat Salleh ~ Oaty Pancake

Lempeng Mat Salleh ~ Oaty Pancake

Aku upload gambar previous post kat FB aku and someone commented that it was garang and mengingatkan dia betapa garang nya aku semasa sekolah.. At first i thought i was ok with that statement, obviously i was not lah. Kalau tak, tak kan sampai terbantut beberapa hari aku tak boleh nak update blog sebab aku memikirkan macam mana nak tulis pasal benda yang tak penting langsung ni… (hehe..) Ok lah.. aku rasa lebih baik aku set dalam kepala aku macam ni je… i cannot please everybody, so what kalau dia perceive aku as garang, i am what i am.. and as long as i remember, dia belum lagi kena marah dengan aku… hahahaha…

These people from my past, most of them have different memories that they held on to. Macam this lady yang commented aku ni garang masa kat sekolah, the memory that i had of US was the one, at her aunt’s house. Kitaorang duduk kat kitchen mak sedara dia makan sandwich sardin. I remembered because aku tak pernah makan sardin mentah, potong bawang, potong lada and perah limau and make it into a sandwich. Sedap plak tu.. At my own house, jangan harap aku nak makan kalau mak aku buat macam tu, it must always, always be cooked… 😛 I also remembered that i ate a lot… A LOT! So i would think, that her memories of me would be about how much i can eat and not about aku being garang.. because honestly.. masa sekolah, aku bukannya garang, i was a nerd, quiet and naive (albeit.. degil). Mostly aku seorang pendiam because i don’t like to draw attention.

Arrgghhh… persetan lah semua tu… aku nak tayang ini… Oaty pancake… sangat sedap dan mengenyangkan.. guna bahan-bahan yang sihat..

  • 1/2 cawan instant oat – kisar
  • 1/2 cawan tepung gandum
  • 1 biji telur
  • 1 tbsp gula pasir
  • 2 tbsps yoghurt
  • 1 tsp baking powder
  • 3/4 cawan susu segar

Cara masak :

Campur semua bahan, gaul rata. Masak atas kuali leper, makan dengan jem, butter dan sirap maple.. yummy!

4 Responses »

  1. well, aku punya old friend punya memory pasal aku were

    1. aku suka mintak food dia kat dewan makan, even she said no, i insist on, hahahaa
    2. aku sensitip..

    tpi bila pikir balik, they were true somehow..
    only that kita tahu there were good traits as well to remember pasal kita time tu, macam

    1. aku rasa aku lawak, or prasan klakar, haha
    2. aku baik hati, hahahahaa,

    yet again, memories adalah individual punya selections, aku pun dah malas nak kecik hati kalau ada kawan lama cakap least favourable things bout me, ages ago.

    bak kata tijah, aku suka booked bilik air malam buta kat hostel…. hahahaaa..
    aku buat but for my own solid reason, but dia surelah tak tahu, hahaha ..

    so, kecik hati?.. buang karen n energy aku je, lagipun aku tahu tijah tak mean bad pun..

    kau sure memory 1st time jumpa aku adalah,

    ‘berlemuihnya pompuan ni jumpa guests, hahahahhahaa’

    aku lak ingat kau as pompuan bau wangi yg minat kat kucing adik aku and machinery kuih mak aku..
    :)

  2. hehe.. memory aku of kau ialah, ko seorang yang sangat mesra alam dan ala-ala nerd.
    and ko juga sangat manja dengan en.hantumakan, jeles i tengok….. hehe

  3. trust me.. it’s a compliment. korang nampak macam couple yang masa sekolah mesti pandai, suka study… hehe 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>