LBS lah!

LBS lah!

LBS, Lagenda Budak Setan…..

Tadi aku pergi tengok kat Tebrau dengan Fiza…. wooo… tak bleh bla… akak nangis you! I loike the story… sorry aku memang tak minat baca novel melayu except for Khadijah Hashim and Shahnon Ahmad masa aku teenagers dulu, so, Ahadiat Akashah akak tak baca… masa ni aku dah sibuk baca buku novel mat salleh…. rugi nye… lepas ni nak cari buku dia plak…. mesti publisher akan triple kan harga chet! Dengar nya buku ni ada bersiri 3 naskah? Betul ka? Harus ku cari…. Lisa Surihani memang lah sangat power lakonan nya, tak boleh cakap apa sebab aku bias, memang minat kat dia pun, same with Que Haidar, he was so, so good, even Farid Kamil yang biasa nya berlakon macam kayu tu pun bagus dalam watak dia…. I guess having Ogy Ahmad Daud as a coach is worth it la…. cuma, pelakon baru yang lakon kan watak Ayu selepas kemalangan tu, really anti-klimaks la… dia tak pandai menjiwai watak, they should have just kept Lisa Surihani playing that part… memang anti-klimaks! Tak kan lah orang yang dah gone through so much, expressi macam kayu? Mungkin jugak lah, muka kan hancur masa accident, maybe urat saraf sudah putus, so takde epression? haha…. Sinematografi filem ni, masyaallah cantik nyer, tak terasa yang cerita ni panjang meleweh, reminds me of Yasmin Ahmad and that SONG! eventhough it’s played over and over (alternately sung between a man and a woman) throughout the movie, does not bore me that much (kadang-kadang it’s too loud and distract me from the story). What can i say? I love LBS! I can’t wait for the sequel, if there is any and if there isn’t, why isn’t there one? It is so much better than any of the love stories series from Dato Yusuf Haslam, a tad better than CINTA yang ada Dato Rahim Razali tu and reminds me of Ali Setan 1 and Azura, the 90s comedy and romance with much better script. No corney lines, well not that i hear lah…i was too busy mengesat air mata without being obvious kan… haha… So…. walaupun aku anti-social dan kadang-kadang tak suka dengan orang, i guess there is still a romantic bone in me… I LOVE LAGENDA BUDAK SETAN! Siapa yang tak suka tu, tolong jangan berbual dan ketawa dengan kuat semasa menonton cerita ni didalam panggung, selain daripada tak ada ADAB, which is KURANG AJAR, KORANG KENA INGAT, PANGGUNG TU BUKAN RUMAH MAK BAPAK KORANG, ORANG LAIN PUN BAYAR DUIT RM13 TO WATCH THE BLOODY MOVIE TAHT YOU’RE MAKING FUN OFF….

Sekian…

2 Responses »

  1. hhmmm…. tisu tu sapa yg bekal kan eh..? musykil sungguh……
    PODAH LAH!
    Ingat aku tak nampak ke dalam gelap ko cover kuis2 mata? hahaha…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>