Kuih Cara Moden a.k.a Kaya Balls

Kuih Cara Moden a.k.a Kaya Balls

Sebenarnya sebab utama aku buat seri kaya tu sebab aku nak buat kuih ni ha.. aku jumpa kat satu blog nih. Aku tengok macam best jek bentuk kuih tu kan…tak perasan pulak yang sebenar nya kuih tu bukan lah kuih cara tapi in actual nya kaya ball. Tak kisah lah janji rrroocckk!

cara-moden

Aku malas lah type bahan dia, korang gi lah tengok kat blog dia nih. Rajin dia mencuba macam-macam masakan… jom kita layan gambar…. biar orang yang tengah diet atau tak makan feeling-feeling air liur meleleh….. muahahaha (ketawa jahat nih..)

cara-moden-2

ni rupa nyer bila di belah, kaya tu homemade tu…. (saja je nak kepoh…)

cara-moden-3

Rasa nya sedap dan lembut. Aku terkurang gula masa buat adunan, so kurang manis tapi ok juga sebab kaya kan dah manis… (make sure kaya tu letak banyak….)

4 Responses »

  1. adoi…ni bukan airl liur jer meleleh…segala macam air beb…sedap betol..
    make sure raya nanti ko buat kuih..tak main arr biskut meskut segala…

    roti perancis tu pun sama….saperlah kawan ko yang diet tu agaknya ..lalalalalallalalala

  2. mana bley… hari raya sinonim dengan beskot…. rugi kau tak makan tau, ni original buat punyer bukan kuih tunjuk2 je ….. hehe…

  3. Hi

    Just love these kaya balls. Whenever I go to JB, I will never fail to buy at least 20 of these kaya balls. They are so heavenly.

    Would you mind to share your recipe? My email is [email protected]

    Thanks a lot.

    Cheers
    Olivia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>