Komplen je keje aku…

Komplen je keje aku…

Holaa….. uolls…! Assalamualaikum….! Letih nye badan, semalam pi kenduri orang kahwin… haha :p  padahal bukan nye merewang, datang makan je… bawak keta pun tak… duduk macam mem sajork.. but still badan letih tak henggat… Lately ni asyik kena simpul biawak or charley horse cramp – kata omputeh- time tidor… So tidor aku terganggu la.. macam haremmm sakit, lama pulak tu nak kendur.. bayangkan kau tengah tidor dengan nyenyaknya and tiba-tiba kedua-dua betis ko buat perangai, mengeras dan urat tu boleh berpusing-pusing macam balerina pulak…. meleleh air mata aku pagi-pagi buta… meleleh sambil cursing sambil tutup mata sebab mengantuk yang amat sangat…. Aku rasa aku rajin kena sekarang ni sebab aku dah bertambah gomuk… gemuk .. kenapa perkataan tu kalau orang tujukan kat aku, aku rasa macam dia panggil aku babi? Sangat emo kalau orang kutuk aku gemuk…. padahal… realiti kan? Tu lah sebab nya sekarang aku pujuk hati supaya redho jek kalau orang nak panggil aku gemuk….tapi kalau kutuk aku gemuk dengan nada yang sialan,  dalam hati aku maki  dengan macam-macam nama  haiwan yang haram.. well… not just dalam hati… most of the time, aku lahar kan je balik…

Sebenarnya aku nak mengutuk sesuatu… tapi sebelum tu aku nak cakap sikit la… Kalau aku cerita pengalaman aku makan kat mana-mana and aku kutuk pasal servis ke, pasal ‘keenakan’ masakan dia ke… itu semua adalah pengalaman AKU, bukan kau, kau, or kau.. So jangan lah nak melatah and komen kat blog aku ni mencarut-carut keturunan aku… Aku sebesar kuman pun, tak ada perasan dengki tengok orang melayu berniaga dan berjaya.. in fact aku bangga TAPI agak-agak lah kan.. mana ada yang sempurna, bila kena tegur tu, muhasabah diri lah sebelum maki hamun….. :)

Ok… mukadimah sudah habis, mari start mengutuk…. Aku terjumpa cerita pasal stall ni kat dalam FB. Tengok dari cerita tu, memang hebat… warung burger yang ada lebih dari 100 variety burger..aku pun excited giler, macam-macam adaa…. apalagi seret mak aku ajak teman pi beli… Masa aku sampai, dah ada lebih 5 orang tunggu, aku tak kisah la.. order 3 ketui burger and duduk rilek one corner…. Setelah 45minit menunggu baru budak pompuan tu nak bagitau,yang salah satu burger aku order tu 86 – dah habis! 45 minits OK?! Selepas menunggu SATU JAM lebih sikit baru dapat burger… Ini rupa dia…

Ini burger my maman – Beef Blackpepper special….

Ini aku punya – hotdog special kot..? Aku lupa la.. Yang 86 tu aku order – Mushroom Beef

My verdict ? – Burger sedap…. TETAPI tak cukup untuk aku buang masa aku sampai 1 jam lebih dan minyak kereta aku untuk beli lagi berger ni…. dah la jauh, lambat, kena tunggu, tengok orang lain order pakai tepon dapat dulu burger… and orang yang order berger tu semuan ya order tak de sikit punya, tak de yang order kurang dari dua lah aku tengok… Memang berzaman tunggu….

Gerai ni ada 2 grill pan, tokey jaga grill daging, 1 guy jaga grill ROTI saja, 1 pompuan amek order, 1 indon jadi pekerja am. Aku bengkek betul dengan budak pompuan and brader grill roti tu. KEPADA BRADER GRILL ROTI – woi! lu jaga roti je la, apahal eksyen busy mengalah kan perdana menteri? rilek boleh tak? ko buat keje tak de sistem! sebab tu lah kecoh satu dunia… KEPADA POMPUAN AMEK ODER – woi! lu amek order, amek order sudah lah!!! Jaga lah lu punya oder, tengok sapa dah dapat, belum dapat, tunggu dah dekat satu jam baru lu nak cakap beger habis.. lu ingat wa suka sangat nak lepak kat warung berger lama-lama… nak terkencing dol!! Lu kan ada pekerja am? Biarlah pekerja am lu tu buat kerja, bungkus berger dan sewaktu dengan nya… Ini wa tengok, semua benda lu sibuk menyemak nak enter frame… lu dengan brader grill roti couple ke? Sampai nak assemble SEKETUL berger lu orang boleh bekerjasama!! Nak letak daun salad korang boleh bergilir-gilir, letak sos nak tunggu each other, GILA KE APA KO??? Nak aja aku rembat berger tu, aku rasa nenek aku yang dah uzur tu pun assemble berger lagi cepat dari ko dorang!! Patut la aku tunggu 1 jam berger tak siap-siap… bercanda dibalik berger rupanya korang ek…! Sialpalis betul!!!

Ok itu lah saje aku nak kutuk pun.. hati banyak panas tunggu burger satu jam lebih, perjalan balik 15 minit, makan nye…? Tak sampai 5 minit, aku dah habis baham hot dog tu…… Beli beger kat depan warung saga lagi bagus…. dekat dan cepat… rasa…? Burger.. semua sama je…  Nama gerai burger tu ialah planet burger, kat taman munshi abdullah… Korang boleh google… tepon lah dulu and order sebelum datang ke gerai nih ye…

Masak bontot, tunggu sikit punya lama…

4 Responses »

  1. Utk pengetahuan awak, saya aka bdk pompuan amek order, adalah tokey stall tu. Dan budak bkr roti tu pulak bukan couple saya tp sepupu saya..abg bger grill tu suami saya…salah ke saya menolong cousin saya yg lembab skit letak sayur? Saya sbgai tokey bertanggungjawab/cover ke atas smua kerja di stall tu. Kalo dlm bola sepak, saya ni kira midfield la (kalo x tau, g tanya org) pekerja am saya x tau menulis, cuma leh backup blakang je. Kami smua bekerja dlm 1 team..saling tolong menolong..awak pun tau xde yg bli sikit2, so kami buat bger by turn..bila sampai turn awak, baru dpt tau bgernya abis..yg call dlu dpt sbb, order dia dah masuk dlm list by turn..lepas ni kalo nak cepat sgt leh call dlu..kmudian dtg amek

  2. Pingback: Thousand Apologies to Pompuan Yg Amek Order kt Planet Berger | So called chronicles of my life

  3. cak! wahh lama i x jengah blog u.. apatah lagi blog sendiri. bkn stkt dah bersawang.. siap dah berzombie dah blog i. hahahahah. anyway, lama dh berangan nk g gerai burger ni, tp end up asik lupa je. yg gerai grilled burger kt BBU (yg cuma sekangkang kera dr rmh) dgn yg kt nusa bestari dpn hsbc pon x smpi2 lg. tp bila GCB kluar, pg tgk iklan, ptg blk keja dah g drive thru beli utk buka. hahahhahaha sgt over kan! apa pon, nanti nak cuba la pegi planet burger ni. harap2 x lupa lg pasni. (^^,)v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>