Kompilasi bukan komplikasi….

Kompilasi bukan komplikasi….

Eleh… bukan nye kompilasi / compilation punn… saje je tajuk buat gempak.. (Haha.. macam lah gempak no..) Sebenarnya aku nak letak gambar nasi goreng yang aku buat ntah malam bila agaknye… lapar plak malam-malam buta, nasib baik ada nasi sejuk ngam2 untuk tembolok aku… apa lagi.. goreng la..! Lauk sumer dah habis…

Aku kan.. kalau goreng nasi ke, goreng mee ke, kalau masak apa pun lah… biasanye sangat simple… contohnye, nasi goreng aku ni… tak de binatang2 (eh, ada… daging ayam belen mak aku masak sup, 2 ketul kecit, aku carik2 kan campak jek), tak de sayur (except for diced carot)…simple la… atau yang lebih tepat, style orang malas! Biasanya, aku guna rencah, ikan bilis, bawang putih, belacan. Bukan tak de ayam ke udang dalam freezer tapi aku MALAS! That’s the key word, aku malas nak rendam ayam, nanti kena tunggu lama. Lagipun, ayam tu kan pack besar, aku nak pakai seketui jek… udang.. memang aku avoid these days.. even udang kering, lagi lah jahat menatang tu, nanti kaki aku gatal dan bengkak… bosan! So…end-up, nasi goreng or mee goreng memang togel…. tapi pelik nye aku masih boleh makan bertambah…. hihi 😛 Dasar perut tong…

Ini diaaaa…. nasi goreng orang malas….. even daun sup & bawang pun malas nak potong…

Mee Goreng orang malas jugak…even taugeh tak buang ekoq… heheh.. biasanya mak aku yang siang taugeh2 ni.. memang dah ready dalam esbok, ini beli semalam, rupanya mak gue tak sempat lagi nak buang ekoq, aku plak main rembat jek.. sekali bila dah basuh baru perasan belum siang… aarhh… tak pe, serat… senang nanti aku nak membuang isi perut…

See… itu lah dia kompilasi aku untuk hari ini…. ~ tau memang tak de siapa yang nak baca dan tengok pun… aku punya suka lah nak tayang… kan riak..! (Matila gila ~ meroyan sensorang…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>