Kombang lah pulak tekak den….

Kombang lah pulak tekak den….

Yes…aku nak bercerita tentang kebongokan dan kejahilan aku ni…. so nak hina nak cerca tak payah depan-depan lah… nambah dosa aku je nanti maki korang balik…. ok? deal eh? kalau korang ngumpat juih2, sampai berbuih-buih mulut korang, nanti pahala korang aku yang dapat…. hihi…  Cerita nye cenggini…. aku ni kan kuat melantak… dah la kuat melantak, suka pulak melantak benda2 baru dan pelik pada aku… so masa aku found out papadon’tpreach dah dibuka di johor bahru aku pun dengan gigih nye dah mengikut hadik aku gi makan kat lestoran ni… masa ni ntah kenapa aku tak terpikir pasal halal dan haram aku pun tak tau lah…. setan kan..? dah bergayut2 kat anak tekak suruh makan… sampai terlepas pandang….

Malas aahh pulak nak type panjang2… pendek kan cerita…. ini ialah makanan terakhir aku kat papadon’tpreach…. ipoh sar ho fun. my godd… aku suka dengan semua dishes dia hokay…? and sadly…sob,sob…. restoran ni belum mendapat sijil halal dari JAKIM!! Halal yang dia chop kat depan signboard dia tu is the one yang asia pacific punye ke hapa tu… yang diragui kesahihan nye…. huaaaaa…. nak tau kenapa aku boleh tersentap tiba-tiba nak cari status halal restoran ni….? Masa tu aku tengah makan ini…

Sedap sundeellss! Tiba-tiba datang satu family hindu ni… an old man, his old lady, his son, daughter-in-law and baby…. tiba-tiba the old wanker boleh dengan suara yang agak kuat masa dia tengok aku tengah dok sedap nak melantak tu, cakap; ‘EH, WHY MUSLIM ALSO EAT HERE?’ sebab aku kan bertudung bagai, mula-mula aku macam sentap jugak dengar dia cakap macam tu but then aku rasa macam tak sedap hati pulak kan… balik rumah lepas tu terus lah menggoogle kan status kehalalan papadon’tpreach ni…huwaaaaa…. tak de sijil halal from JAKIM noookkssss! Terus sakit perut aku malam tu… padanmuka kan…? Yelah maybe memang lah dia tak jual babi tapi ayam, sos-sos yang dia gunakan, tukang masak dia, kebersihan dapur dia (walaupun spotlessly clean – dari segi syarak pulak kan..?) it is not yet declared halal from JAKIM…. huwaaaa….. sedeih lah… dah jadi darah daging pulak tu…. haaa.. patut lah bila sentap suka no.. nak sebut VAVI!!   😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>