Kenapa mata ko melilau macam orang gila?

Kenapa mata ko melilau macam orang gila?

Tadi tengok rancangan diva kat RTM1, ada segmen pasal Farish Aziz dan pelancaran KMEJA. ┬áLepas tu dia tunjuk wawancara dengan artis yang terlibat dengan fashion show tu ( terlibat, saje datang bagi support, menyemak buat ramai majlis – semua sama pada aku), kenapa masa LIYANA JASMAY kena interview, mata dia melilau2, tengok kiri, kanan, atas…. bawah je dia tak tengok. Kenapa dia tak pandang interviewer tu and pandang sesekali ke kamera?

Kalau dah nama pun public figure, orang sua mikrofon depan muka, kena lah belajar kawal expresi muka. Cuba lah contohi Juliana Evans, pandai dia bagi interview, ada eye contact dengan interviewer, ada eye contact dengan camera, aku pun senang nak dengar apa yang nak dia sampaikan, walaupun tak de makna…. Bagus, boleh jadi spokesperson yang bagus, LIYANA yang jadi muka MAYBELLINE tu…. harap muka je comel tapi sakit kepala aku tengok, walaupun hanya untuk beberapa saat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>