Kenapa ayam ku hitam…?

Kenapa ayam ku hitam…?

Ola!… tengok aku feeling-feeling ms. venuezuela kekdah nyer… (eja pun tak betol..soriii) Tak tau lah kenapa sejak dah lama tak update blog, bila update bunyi macam mak hayam… bukan haram eh…. ! Maaf kan lah diri ku ini… (emo tiba-tiba…) Aku tak de idea nak menulis lah minggu ni… time aku ada idea, komputer kat rumah ni tak pernah free dari pelangok depan muka dia… kalau free pun aku cuma sempat check out other blogs and check email.. mencik tau!

Aku nak share gambar kerabu ayam ni… oppss… chicken salad lah… hihi. Idea dapat dari Bill’s Food, nampak sedap dan senang, tu yang aku buat tuh… Memang tak mengecewa kan…

chick-salad

Aku dah lama tak makan chicken chop, teringin pulak…. Puas lah aku dok meng~go0gle kan resipi… tapi ko tengok lah hasil nyer…

chickchop-ireng

Huwwaaaaa….. :(( kenapa lah ayam yang aku goreng semua nyer HITAMMMMM….. Padahal aku bukak api kecik je tau… Mentang-mentang lah laki aku ireng, goreng ayam pun nak ireng jugak…. Aku notice lah lately ni aku punya tangan macam tak bedong lah bila tiba kat bab-bab masak ni… Macam tak de skill je…. hhmm… mula-mula masak lemon chicken jadi black chicken ni buat chicken chop pun jadi merentunggggg….. :(( Sedey tau… tapi sedey-sedey pun habis aku kerja kan chicken chop hitam ni… 😛

2 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>