Kek Baldu Merah Konon…? Baldu keeeee ko?

Kek Baldu Merah Konon…? Baldu keeeee ko?

Ini le rupe red velvet cake aku yang tak berapa nak velvet dan tak berapa nak red… capuk-capuk ada lah…. hahahahaha…. Secara jujur nya lah… ini kali kedua aku buat kek baldu yang tak berapa nak baldu ni…. and secara jujur nya jugak, aku tak paham apa yang diaorg menggila sangat pasal kek ni..? Nak kata sedap sangat, tak jugak… rasa macam chocolate cake je.. dah la pewarna merah setengah botol… bukan ke tak bagus tu..? Banyak sangat makan pewarna? Kalau aku nak puji yang best pun ialah creamcheese topping dia… itupun kalau buat macam yang aku buat ni la… kalau kena macam yang aku beli kat niniq bakery tu, tak sedap mana pun…. rasa macam berminyak aja…. Kalau aku  jual Red Velvet Cake ni, aku nak jual 1 biji RM50.. Topping dia mahal dol! Itu pun untung tak seberapa, cukup buat lepas 1 capucinno venti ja…. 😛

Btw, aku buat kek ni pakai resepi INI, next time aku nak try resepi INI pulak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>