Kedai Makan Rahmat, Kg Pasir Putih, Pasir Gudang

Kedai Makan Rahmat, Kg Pasir Putih, Pasir Gudang

Aku suka makan kat kedai ni, ikan siakap dia tebal, gemok, sedap! Walaupun cuma di goreng biasa, isi nya …oolala, moist and juicy!

 

Biasanya kalau datang sini, mesti oder, ikan siakap 2 ekor dan sambal tempe yang marvellous ni…. nampak simple tapi itulah yang sedap sangat sampai bertambah2 nasi… hehe

Satu je yang aku rasa kureng kat sini…. kicap ni…. kureng pedas sebab pakai lada hijau semata…. heee.. aku kalau nak datang sini siap smuggle cili padi hiris…. berasap telinga makan….

Pekerja-pekerja kat sini ada system, bagus tau diaorang buat kerja, cepat je clear table and hantar makanan, cuma pelanggan2 diaorang  je yang kadang2 macam tak de adab, mungkin lapar sangat … hehe (termasuk le aku kot..?) 😛

Harga makan tengahari untuk 4 orang ni kurang dari RM80 hengget (lupa lah exact figure), murah tuuuu… nasi 2 kali tambah, sambal tempe 2 kali tambah, pisang 4 biji, KENYANNGGG….. alhamdullilah…. hehe…

4 Responses »

  1. lunch kelmarin siggah makan kat sini otw nak balik KL……mmg sedap siakap goreng makan panas2…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>