Jemput lah, jemput-jemput ni….

Jemput lah, jemput-jemput ni….

Apa nak buat bila  perut adalah sangat lapar sampai terjaga pukul 3 pagi? En. laki pun sibok cakap dia lapar, sibuk nak call McD delivery, dey tamby ingat ini singapora ka? Ada McD Delivery 24 jam? Nak keluar, hisshhh! malas nya,  muka ala-ala bantal kan… Turun pergi dapor tengok ada lagi, ikan haruan tasik masak kari (yg mak aku masak), buat jemput2 lah!

jumput2-3

Hmmm… percaya atau tidak, aku tak reti buat jemput2 sampai lah umoq aku dah masuk 30~an ni… Aiseymen, memang lah reti buat tapi tak sama macam mana mak aku buat and tak mengikut citarasa aku la, maksud aku. Frust betul! Selalu bila nak makan, mesti paksa mak aku masak, sampai orang tua tu cakap, ‘kalau aku mati nanti nak tunggu aku bangun dari kubor baru nak belajar buat?’ Chis! dramatic sungguh orang tua tu… la ni.. jemput2 aku alhamdullilah pas la piawaian aku sendiri…. hehe  😀 Jemput makan jemput2…..

jumput2-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>