Jalan-Jalan Cari Pasal – Tioman May & June 2009

Jalan-Jalan Cari Pasal – Tioman May & June 2009

Kali ni malas nak type  panjang-panjang, jom tengok gambar…

tio-may-12

view from my balcony in the morning,

tio-may-2

Bangun pagi, dengan taik mata tak basuh lagi sibuk amik kamera amik gambar…. i love this place…

tio-may-4

ni masa nak maghrib, laki aku sibuk skodeng anak dara orang sambil amik gambar ni…..

tio-may-5

jeles tau dengan diaorang ni, berani terjun botol dari jeti….. walaupun pakai lifejacket lah… eh… kawan-kawan diaorang yang terjun botol

tio-may-1

masa ni sangat cantik, the sea was very calm…. like liquid mirror… giles cantik…

tio-may-10

ni lah kerja aku berjam-jam dalam air, skodeng anak ikan…. sampai hitam legam and kecut jari jemari ku yang montok ini… ahaks.. 😛

tio-may-9

i am happy to report ada banyak colourful clams kat sini… another reason aku asik berendam… btw, i used an OLYMPUS underwater camera for the shots in the water, tapi camera ni macam hamjad sebab balik dari this trip terus rosak. Nasib baik ada warranty, and talk about irony, i got it back the day we reached jb from tioman which was yesterday. Sebab itu lah achik baru post ini gambar2 underwater, rugi tul lah… kalau aku bawak this trip boleh amik gambar ikan kertang dekat jetty… Yes… i did it, aku berenang kat jetty tu, walaupun kena paksa dengan laki aku sebab penakut sangat… dalam ko! nampak macam tak dalam sebab air biru, ko try lah snorkel tengok bawah….seram tak seram…

tio-june-3

Look what i found……!!!

tio-june-2

He says HI!!!! nasty little fucker, bila aku pegang jek, gedik dia nak raba-raba tangan aku…..GELI! Padan muka dia kena buli dengan aku, jadi model kejap….

tio-june-1

ini aku yang ambik, we were walking back to the room, passing the jetty, when i turned around and saw this,  i just had to take a picture…so beautiful….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>