Ikan bentuk Donut…

Ikan bentuk Donut…

Chinese New Year semalam, aku, laki bini sakan…tidur subuh hari and end up bangun dekat pukul 4 ptg. Buruk…giler, mengalahkan orang pergi yam seng…. Anyway, bila bangun tidur, perut lapar….luckily aku ada 3, yes..TIGA voucher RM10 KFC… heh eheh..

Of course lah pergi KFC kan, dah ada voucher free… en. laki harus lah yang terlebih teruja sebab jimat kan poket dia….(aku kan bini haji bakhil)…. jangan marah no… kutuk2 tanda cintaIK… Anyway, aku order plate combo yang ada donut ikan and i have to say i was surprised that the fish donuts were really fillets of fish and not just fish paste cut into a donut shape…. marvellous darling! I love even the tartar sauce, rasa yang authentic and sedap…. Combo plate tu memang best lah sebab ada 1 spicy, 1 original, coleslaw, kentang putar and the fish donuts. Yumm! Aku makan seketul je ayam tu, the rest i gave to en. laki…

Ini pinggan en. laki, tak paham aku kenapa mesti nak letak cili sos melambak2, sebab aku tak makan dengan cili sos…. prefer makan dengan coleslaw…hmmm yummm.. ishhh..lapar plak… 😛

Time raya cina ni je lah aku rasa dapat tengok KFC ni agak lengang… selalu nya penuuhhh! Apa pun aku puji budak2 yang kerja kat KFC, kesian diaorang, kerja teruk, penat nak melayan kerenah manusia yang macam2 dan pelik ni….. That’s why aku paham bila ada sorang minah tu buat kerja, baling2 tray sampai terkejut beruk makcik…. Maybe dia stress… dan aku sebab tak moh tambah kan stress dia, telah melicin kan pinggan aku supaya senang dia nak kemas and tak perlu hempas2 dulang ye sayang…. 😀 unlike some people… a.k.a en. laki….

Actually, kentang putar and coleslaw (yang tak kena sos la…) dia tu pun licin sebab aku yang bedal…. muahahaha….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>