Iftar day 8 – 080811 ~ Recycle Food

Iftar day 8 – 080811 ~ Recycle Food

Dua tiga hari ni aku rasa baran semacam… kenapa ntah? Baran ok, yang aku susah nak kontrol, sampai tak pikir keselamatan diri dan orang lain…. payah betul… yang bagusnya cepat pulak reda rasa baran tu tapi memang baran yang menakutkan lah… Aku dah lama tak kena penyakit ni, nak kata pms, ntah tak pernah tested kan tapi kalau dah dekat2 nak red light zone tu memang macam2 gangguan perasaan dan kelakuan, nasib baik dah lama tak depressed (sejak aku kahwin, alhamdullilah.. no more feeling like nak mati hari2)…. ntah la… lagi satu, aku rasa aku stress sebab …. ada lah…. hhmmm…. mintak2 lah tak lama lagi settle…. bosan!

Disebabkan aku ala-ala perangai hantu momok hari ni, buka puasa layan recycle menu dan lauk sebelum ni….

Dry Wantan mee ~~ sedap, letak cili oil banyak… so pedas tak payah makan dgn cili jeruk pun…. nyaammmm

Wantan Sup, gigih buat wantan dumpling tu…. walaupun dengan hati yang bengkek..sebab masuk dumpling ke 3, sudah boleh nyanyi lagu smurf dalam hati… lalalalala …lalala… Sup kali ni buat from scracth tak pakai msg, pakai ikan bilis…. sodap!!

Kuah stew semalam… kurang stone sebab tulang temulang and daging sumer sudah khalas, lagipun tengah layan mee wantan punye high….

Huahuahua… garlic bread hangit… itu pun nasib baik aku terpandang oven and terpikir, apasal ada asap keluar2 ni? Rupanya garlic bread aku dah merentung…. salah sendiri sebab letak heat terlalu panas…. from zero to rentung in less than 10 minits…. haha padan muka aku…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>