Iftar day 7 – 05/07/2014 ~ Ketetel….

Iftar day 7 – 05/07/2014 ~ Ketetel….

Hahahaha…best tak heading? Hari ni tak koser aku nak makan mee lagi, walaupun ada secoet lagi balance beli hari tu…Arrgh..besok2 lah..bosan… Walaupun hari ni full house sebab adik aku yang kedua balik berbuka kat rumah, tak de nye aku nak masak yang gempak-gempak….malas tetap malas, masak simple jah… Masa pergi pasar hari tu, aku beli daging tetel, lama giler tak makan tetel…aku tengok tetel tu ok, tak banyak sangat lemak. Setel beli sekilo, siap warning mak aku jangan masak time aku kerja, punya lah gila kuasa kan? Nak masak sendiri jugak… hihi

So, hari ni aku masak tetel asam pedas…. sila jamu mata…zasss!

ketetel

Aku masak tetel ni sama je macam aku masak asam pedas biasa, cuma aku tak letak daun kesum tapi letak daun limau dan serai…. Bumbu dia tu sama saja….so tak payah ler nak menaip resepi bagai…eeh, eh..ada ke orang mintak? Tak de pun…haha saje perasan orang mintak…

Ok babai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>