Iftar Day 5 – 050811 ~ Pho @ Kuay Tiew Sup Vietnam & Bubur Candil Nangka

Iftar Day 5 – 050811 ~ Pho @ Kuay Tiew Sup Vietnam & Bubur Candil Nangka

Yeszaaaa… hari ni tastebud aku terbang pergi Vietnam sundssss…. Ntah kemarok hapa ntah… tetiba teringin nak makan pho ni… sebab selalu tengok kat tv macam sedap jek kan.. so harus lah buat sendiri, kat mana nak cari pho ni kat JB? Tak jumpa dollll… kalau ada pun, ntah halal ke tidak…. So aku ikut resepi dari sini…..  Malas lah nak tulis cara masak dia tu… korang pergi lah sendiri tengok kat link tu ek..? Aku pakai tulang kambin… campur rusuk sikit…. campur daging sikit… tapi rebus tak lama sangat dalam 1 1/2 jam jek…  aku rasa tak de lah best sgt ke apa.. maybe sebab dia ada bunga lawang banyak kan.. aku rasa macam sebor jek lidah aku time mamam…. dah lah puase kan tak boleh rasa, first time masak pulak tu… hehehe… padan muka aku… tapi ok lah… lepas buka poser, adjust balik… biasa lah aku, memang selalu buat kerja macam tu, tak expert lagi dol, masak… expert part baham jek…. Bubur candil tu aku paksa mak aku masak… hehe bertuah kan, main paksa2… ok tengok lah gambar2 horor aku ni…. huahua.. 😛 Bila lagi nak masak benda pelik nih…. kang en. hubby dah balik, nasi jek lah manjang…. hehe….

Ini mangkuk pertama, aku makan… nampak menarik tapi rasa kureng menarik….

Mangkuk kedua, kurang kan daun2 makanan kambing tadi, adjes rasa sup tu…. nampak tak berapa semenggah, rasa boleh tahan la…. kena tambah sambal kicap cili padi dan perah limau… baru kaw rasa dia….

Candil paksaan… sedap tapi candil kurang quantiti…. mungkin protest sebab kena paksa… so mak aku kurang kan candil… hehehe.. tapi sedap!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>