Iftar day 26 – 260811 ~ Dapur Closed. PARAM mari…

Iftar day 26 – 260811 ~ Dapur Closed. PARAM mari…

Aku kena sodok tengahari tadi… Hujan, jalan licin and careless, tak reti nak sabar and sakit otak people are everywhere and unfortunately one decides to kiss the rear-end of my car…. Teruk la jugak, bumper aku koyak, lampu pecah, and jari tengah aku (yg guna untuk tunjuk fcuk tu…) lebam dan bengkak… so fitting and padan muke aku in the same time sebab suka flip finger kat orang… haha… I lost it when i yelled at the apek who rear-ended me just now… memang macam pompuan meroyan lah… aku mmg lah tengah ticking time-bomb, pastu tengah berkejar nak settle appointment… memang saje cari nahas lah apek tu… sekarang ni bila pikir balik, macam kemaluan sendiri sebab aku memang tak boleh kawal kemarahan aku tadi sebab accident tu sebenarnya memang boleh elak… dia bawak tak hati2, jalan susur bawak laju, apakejadah..?! Depan aku, berderet kereta berhenti tunggu turn nak masuk main road, datang si apek ni main sondol belakang gua… jangan cakap la dia bawak slow, mesti dalam 60-70km tu, sebab memang pecah bumper dgn lampu and aku ni macam tercampak, nasib baik pakai seat belt.. kalau tak mesti pecah bibir lagi and muka mesti kena stering punye… Lagi satu aku bersyukur sebab i have the sense not to follow closely kereta yang kat depan tu, if not mesti aku hentam dia…. hiiisshhhh! Dugaan betul dekat nak raya ni…. Alhamdullilah, apek tu bayar duit betulkan bumper gue…. besok tgh hari sudah boleh amek…. aku punya marah tadi, mengeletar satu badan sampai lupa nak amek gambar bumper… bongok tul…

Share gambar what i have for iftar tadi, tak larat nak masak… so tired my emosi, my badan, my everything… tangan rasa sengal, badan pun sengal… nasib baik otak belum sengal lagik.. aku just rely on my maman je lah beli food from PARAM, param mana dia pergi pun aku tak amek port… aku makan aja…

Nasi Lemak kukus kot? Aku pun tak tau lah… rasa dia so-so aja… Harga RM6.00… Ayam besar la… tapi a bit masin… pelik nye tak de pulak orang konplen masin… kalau aku masak masin sikit, konplen 5 bakul….

Ini favourite aku, karipap kambing… and roti boom… Ok lah..aku hanya makan roti boom kalau yang buat tu orang melayu.. tak berapa suka yang mamak buat sebab manis sangat, diaorang letak susu pekat… tak tertelan… manisssss…

So, jarang dapat makan roti boom sebab jarang jumpa yang menepati piawaian tekak aku yang cerewet tahap lahar ni… susah beb jumpa orang melayu tebar roti canai jual roti boom yang sedap… actually nak makan roti canai ni kan leceh tau.. sebab nak makan kena tengok orang yang buat tu…bersih ke tak kan..? hehehe… cerewet tahap lahar … aku pernah nampak satu mamat tu, lepas canai, saje je hisap rokok, pegang2 roti dia.. eee… geli aku! Kensel! Tak nampak tak pe… tapi kalau nampak memang kena ban… Ada satu kedai kat UDA, laki aku lah suka kedai tu sebab lauk dia rasa macam kita masak kat rumah and harga tak mahal sangat…. (faktor penting untuk dia la..) sekali ada satu hari tu, ntah macam mana, aku pulak yang kena bayar, aku sudah ternampak akak yg kerja tu, kuku jari dia panjang nokkkkk, and then tangan dia banyak bekas2 lukaaaa…. and then it looks so unhygenicccc….. and aku terus kembang tekak disitu juga and masa dalam kereta terus cakap kat laki aku, KEDAI TU BANNED! Kuku panjang, tangan luka2, ada band-aid kotor, aku GEELLIIIIII…..!! huh! Karipap kambing, obviously ada kambing la isi nye.. pada aku sedap…. walaupun yang jual tu macam comot sikit… tapi pelik nye tekak tak kembang pulak kan… racist betul aku ni…!

Walaupun lebam dan bengkak tu tak begitu menyerlah, percayaaaaalah…. sakit! Aku rasa badan aku ni memang type yang susah nak lebam birat la… dulu masa kena tumbuk kat mata pun tak birat sangat, padahal macam nak pecah kepala rasa… masa pergi bekam pun birat tu tak teruk sangat, nak banding orang lain punye kaler dah macam warna2 pelangi…. aku punye macam printer nak habis dakwat aja… nanti aku cuba ingat dulu2 masa kecik2 masa kena belasah, birat hitam tak eh..? ntah lah rasa nye memang tak lebam sangat la…. bagus lah kulit aku…. tapi tak bagus jugak sebab nanti orang ingat aku buat2 sakit… padahal dia tak tau, macam nak fengsannn….

2 Responses »

  1. ello my fren…apa dah jadi? rileks k..sumer2 ni ada hikmahnya..
    syukur ko tak apa2..tu yg penting…take care dear..

  2. haiyak… accident lor… yesza.. memang ada hikmah nya, in this case the silver lining around the dark cloud is raya ni, bumper keta aku baru nyehhhh…. hehe selamat hari raya…. datang lah rumah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>