Iftar day 24 – 240811 ~ Puteri Pan Pacific Hotel, JB

Iftar day 24 – 240811 ~ Puteri Pan Pacific Hotel, JB

Mueheheheah! Hari ini telah pecah dara… selama ni makan iftar yang home cooked, today makan kat luar… Eleh office function… nak harap kan aku sendiri, tahun depan pun belum tentu…. heheh.. Buffet Ramadan kat coffee house, rega RM70 ke 75++ untuk adult… aku pun tak ingat… otak dah cair, kenyang sangat… Best.. banyak pilihan makanan dan semua nye sedap2….

Mula2 makan sup ni dulu, nama dia garlic crouton, rasa sedap… tapi tak de rasa garlic or crouton…. roti, cold cut, smoked fish, olive.. semua aku bedal dulu… second round pun amek sop jugek – sop mamak, letak babt dan hati lombu (aku suka combination pelik..) dan juga salad ayam dan salad tuna, salad tuna tu sedapnya… crunchy betul baby french beans tu… salad ayam pulak asparagus, dua-dua sedap… tapi tak amek gambar sebab kemaluan…. hehe

Merayap-rayap amek lagi makanan… campuran ayam masak apa ntah, daging lembu ada sos blackpepper, kambing sos coklat + pasta, kailan rebus and baby octopus salad. Waaaa…. ayam masak apa ntah tu, sedap!, lembu & kambing tu biasa2 jek.. kailan tak sedap sebab rebus semata.. tipu! but the star of the show is the baby octopus…. O.M.G!!! sangat sedap ok…. patut lah apek depan aku tu spend about 5 minit, korek semua baby octopus… i kid u not from the mangkuk… buruk betul perangai…! Aku rasa dia stop pun sebab aku dah sibuk2 belakang dia berdehem2… kalau tak abis semua baby octopus tu dia sapu… aku amek sikit jek sebab sedor diri, tak boleh makan seafood bebanyak ye… nanti menanggung akibat… haha

Pasta cream sos, satay ayam, popiah dan tembosa… semua sedap!

Nasi ayam hainanese, sedap sangat! Mee goreng and kway teow goreng… semua sedap sekali… lepas makan nasi ni, aku memang dah surrender… makan buah and serpih2 kuih… tak dapat makan dessert sebab dah habis kena sapu… tinggal pinggan kosong je… bila aku dah balik, masa jalan nak ke car park baru nampak diaorang keluar kan lagi kuih…. oh well… not my rezeki la…. overall sangat puas hati dapat makan sedap…. tapi tak boleh selalu lah makan macam ni… sayang tertinggal benda lain…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>