Iftar day 23 – 230811 ~ Kway Teow Fishball soup with Fried Fish slice

Iftar day 23 – 230811 ~ Kway Teow Fishball soup with Fried Fish slice

Ok before i talk about what i ate for iftar today, i have something to get off my chest…. I HATE IT when my family members read this blog… be it my annoying brother, my maman and dad, sis-in-law, friends of sis-in-law and everyone else for that matters, AND then they openly discussed and make fun of the things i wrote (en. hubby, i think couldn’t care less about what i wrote unless some skank tells it to him.. ngadu domba)…. YES!!! I like writing nonsense gibberish and even though most of the times i write about my feelings, i LIKE writing fiction too and i do write a fib or two…..or three BUT I DON”T NEED TO HEAR ABOUT IT AROUND THE DINNER TABLE!!!… Isshhh! Nyampah merk! Aku punyer suka lah aku nak tulis apa, dah blog pun nama aku, kalau dah baca tu diam je lah… Jangan lah ulang2 tayang and read it back to me word per word… PAISEH SEHHH!!! ….  😛 I’m not angry…. cuma….. PAISEH SIAK!! Ko boleh tak jangan guna blog aku as a weapon dalam realiti kehidupan akuuuu… Bongok!! Raya ni MINTAK MAHAP dengan aku!! Mencik!!

Ok… ranting finished. fin. So… iftar… masak kway teow sup fishball with fried fish slices….. i LOVE it…. korang kena ingat, sebab aku yang pi beli bahan mentah, beli pakai duit sendiri, masak sendiri, so sedap ke tak sedap ke, lahar ke, menciut jilat bibir ke… PADA AKU sedap!… wokey? But maman said tak sedap…. tak kena dengan selera dia.. ye lah hari ni meriah.. sebab banyak makanan, ada murtabak, bubur lambuk, popiah goreng, rojak asma, karipap kambing…macam-macam lah… alhamdullilah …rejeki… so my kway teow was a failure in my maman’s book… nasib baik my dad tak makan sekali… heh.. selamat hati gue…. Eleh.. actually, aku tak kisah pun kalau tadi my parents komen tak sedap… memang kureng pun… teeheee! No resepi – tak sedap punye pasal! My en. hubby is still outstationed….sob,sob… :(  bila mau balik dey anee…? Tunggu deepavali ka..?

 

2 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>