Iftar day 17 – 170811 ~ Chillie Con Carne Versi Julie

Iftar day 17 – 170811 ~ Chillie Con Carne Versi Julie

Holaaa! Tadi aku masak chillie con carne yang pedas berasap perut aku memakan nya… kureng sedap maybe sebab aku overdose tuang yoghurt 1 container kecik so dia macam masam sikit… hehe padan muka gue…. now ada 1/2 periuk nak kena sental masuk dalam perut, masaalah nya walaupun perut aku capacity 5 tonne sekarang ni dah 9 tonne, overload dah ni, macam mana? … frozen ler jawab nya….

Guna chipotle cili yang aku jumpa kat cold storage, pedas boleh tahan gak… smokey tapi aku tak berapa suka rasa dia… HOT & SPICY betolll! No curry powder was added in the making of this chillie ek…

2 Responses »

  1. memang, i kononnye nak ikut style omputeh buat, tak berapa kena dengan tekak… chipotle pepper tu pedas tapi tak sedap, tak macam cili padi punye pedas, menyengat tapi lemak2 gitooo… hihi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>