Iftar day 10 -100811 ~ Nasi Goreng & Kway Teow Goreng Kerang

Iftar day 10 -100811 ~ Nasi Goreng & Kway Teow Goreng Kerang

Dah plan nak masak kway teow ni dari semalam sebenarnya sebab dapat beli kerang dan kway teow kat pasor larkin …. puas hati dapat kerang 2 kg… tapi sebab dah berjanji dengan mak nak masak lemak, postponed lah hari ni… kesian my love, i tak masak nasi favourite dia… tak pe lah yang, besok2 ada ek…

Aku pasti semua orang pun pandai masak nasi goreng, so tak payah lah bagi resepi. Nasi goreng ni memang sedap, pedas semua cukup… dah biasa masak kan.. eksyen la… hihi makan dengan timun potong, ayam goreng kunyit, sup kosong and en. hubby request ini…

Sambal Belacan…. pastu komplen tak macam kat tioman… kata dia sambal belacan tioman hitam… ADA KA PATUT? Over tau laki aku tu, semua benda nak hitam….mentang-mentang lah warna uniform…. 😛

Haaaa.. ini kway teow goreng kerang chek… sodappp… kan kaler dia hitam kan? tapi en. hubby tak moh makan… sebab apa tau..? sebab ada taugeh… isshhh… cerewets laki aku…. apa pun aku amat puas hati sebab masak benda yang dah biasa masak, tak de lah rasa tawar ke, pelik ke… hihi 😛

2 Responses »

  1. bullehhhh…. No problem… Kecuali kalau kerang mogok tak jual kat pasaran… Heheh.. Kalau tak sedap diam2 je tau….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>