Hari Ni Rabu Weeyyy…..

Hari Ni Rabu Weeyyy…..

IMG_537522981516385

Hari ni aku macam dah kaput….semalam kena amukan rasukan ablasa kan…so hari ni macam drained gituh…. Nak marah pun macam tak de tenaga….. the key word here is…MACAM.. so, jangan ler nak poyo2 provoke aku plak… Semalam ada seorang kenalan text aku… Kenal dah lama dah…dari umur 13tahun, sampai sekarang…dah 28tahun lah kira tapi we’ve grown apart la…setahun sekali pun payah nk touch base… Ye lah, aku pun paham..orang dah ada family ni…sibuk uruskan anak2… so semalam dia text aku…the thing with this friend…dia ni kalau gurau nak kenakan aku, memang tak boleh belah – kasar… dulu dia pernah kenakan aku masa april fool…masa tu aku baru break-up dgn ex bf aku yg boyan singapore tu…kira tengah frust tertonggeng la, tetiba aku received call kat opis…tapi line mcm static tak clear..aku cuma dgr bunyi mcm panggil nama aku then putus… Aku pun excited la…ingatkn boyan tu call…(boyan tu steward dgn singapore airlines…and selalu ler call aku from overseas…and mmg pernah masa dia call line tak berapa elok byk static… biasa lah masa tu tahun 1991 kan….) so being me….punya lah analyze nak mampus…dia rindu kat aku ke, dia nak sambung balik ke….macam2 lah and of course la aku bercerita dgn si polan ni sebab masa tu dia partner in crime aku… Si polan ni masa aku cerita…muka dia se’eh je…simpati sgt lah…. pujuk aku bagai….sampai lah sebulan lepas tu dia confess kat aku yang sebenarnya dia yang call aku masa tu, nak prank call aku…. Bahabi tak!!? Meletop aku, bila aku tanya kenapa kau tak cakap hari tu, boleh pulak dia cakap, aku tak sampai hati pulak sebab kau sedih sangat….boleh?? Padahal masa dia confess tu…dia ketawa2 sundal yang menyakitkan hati…. Eee sabor je lah…aku memang jenis yang sarcastic humour tapi belum sampai ke peringkat nak mendengki orang sampai macam tu lah. Aku tak sampai hati beb…see…orang suka sangat nak judge aku garang lah bagai tapi diaorang tak tau hati aku ok….

So…semalam si polan text aku..

Polan : Assalam…ko apa kabo? Senyap jek? Dah nikah ke?
Aku : Wkmslm…ok…blomla.
Polan : Ape citer menarik? Share lah sikit hu hu..
Aku : Takde citer la beb..
Polan : Alah…tak best lah camni.. Anto gambo ko…dgn bf ko… he he
Aku : Ko dah knp beb?
Polan : Saje jek ghindu ko kkk
Aku : Rindu dgn aku, tgk gambo aku sudehhh
Polan : ha ha lawoks pun tk leh.. kkk
Aku : Tu lawak gampang nama nye…huahuahua
Polan : Woit

Lepas tu terus senyap…kesentapan la tu…. oooooooo kau nak lawak boleh…aku buat lawak tak boleh….? Dia tanya pasal nikah tu aku dah angin sebenornya…. Klu aku dah nikah….HALLOOOOOOOOO…aku akan bangga ok…aku akan hebahkan seantero malaya… nak2 lah dekat kawan2 aku kan? Dua… kau tu kan kawan aku kat facebook…kau buta ke apa? Tak nampak ke aku merintih mengeluh kesah…tak boleh nak draw a conclusion? Tak boleh nak tanya aku direct? Apa guna aku meng-angin kan kain baju kotor aku di tempat awam kalau kau tak reti nak buat assumptions dan start mengumpat niiiii???? Ke…..? Kau memang dah tau dan boleh agak dan sengaja nak jadikan aku bahan untuk kau lawakkan? Macam yang biasa kau buat? Kenapa sentap dengan perkataan lawak gampang? Too harsh for your delicate ego…?

Pooodi!! Eh….? Ter-Meroyan lagi? Mih mih mih…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>