Hangin tak sudah….

Hangin tak sudah….

Dah banyak kali nak update tapi asyik termenung and pikir should i write or buat dunno jek..? Macam lagu the clash tu… should i stay or should i go…? Sebenarnya aku ni kan risau tau sebab semakin hari semakin ramai dan semakin banyak benda dan orang yang aku benci…. huahuahuahuahua… macam babi tak statement..? Arrgghhh… lantak lah… aku ni bukan ada orang nak dengar pun luahan rasa aku yang mental dan sewel ni.. nak letak status update kat FB pun nanti ada pulak yang sound.. itu pun nak cerita ke..? Bosan aku.. Aku tak tau lah orang lain tapi aku…. sometimes i really hate talking to stoopid and annoying people… mungkin pada aku lah diaorang ni annoying dan stoopid… ntah-ntah ada orang pun anggap aku annoying and stoopid but im pretty sure aku tak de nak engage anyone in a conversation, so lantak laa….

Macam kat opis, ada seorang perempuan ni kat dept. aku… ok korang boleh panggil aku rasis sebab aku gelor pompuan ni manggis…(tipu sebenarnya aku gelor dia blontok..) sape yang paham tu paham lah ek..? Manggis ni baru setahun kerja tapi aku tak boleh blah dia punya macam Ms Congeniality contest personality tu… Boleh? Aku benci giler.. sebab aku rasa dia FAKE… dia tu palsu sebenarnya… shes not really a nice person she’s actually a bitch in a bimbo costume…macam haram.. Aku benci dia bercakap dengan aku dengan suara dia yang sing-song and then proceed to memerintah aku macam dia bayar gaji aku.. Aku benci sebab dia ms personality, semua orang datang jumpa dia mintak tolong and then manggis ni terus perintah aku suruh buatkan… BABI ok..? Ko baik hati sangat, ko nak tolong, ko boleh buat sendiri tak?? Jangan konon nak tunjuk power and suruh aku buatkan… Or at least ada bahasa sikit la… introduce org yg nak favour tu ┬ákat aku and ckp kat dia kena mintak tolong dgn aku… bukan act as if you know everything…

Pernah dia accept call, berbual dekat 5 minit dengan customer tu, lepas tu sibuk tanya no direct line aku…(boleh ke? dah setahun kerja tak tau lagi direct line aku..??) dia suruh customer tu cakap dengan aku… Aku macam hangin lah kan, apahal pulak dengan betina ni..kata pandai sangat, friendly sangat, aaahh jawab lah bila customer to tanya… Berbual taik dengan customer, jual minyak lintah basi kau pastu pass kat aku suruh aku setelkan…. macam babi! (Kesian babi, walaupun dia haram tapi dia tak de kena mengena dengan ini cerita… nasib ko lah babi…)

Ada manager datang tanya pasal report, dia pun sibuk lah… tergedik-gedik tunjolkan diri, tersengeh, ketawa2 manja yang gedik pastu terus macam cakap dengan aku dengan nada ala-ala bossy, ko ada report tu..? P*ki haram betul… of course lah aku ada sebab i’m in charge of the bloody report every month… pastu sibuk2 cakap pasal performance dia yang ala-ala hidup segan mati tak mahu tu kan…?? Yang aku paling tak tahan ni… dia boleh cerita pasal approval dia yang bulan ntah bulan berapa agaknya… HALLOOO sekarang bulan AUGUST ok… Lepas tu boss aku berbual dengan aku pasal report bodoh tu lagi… si manggis ni pun boleh dengan tak tau malu nyer masuk campur and cakap.. ‘ntah lah boss, i punye disbursement tak de… macam mana nak masuk report kan..?’ eh, kalau aku lah jadi dia, aku diam2 je lah, dah lah tak de business, perasan macam dia sorang yang kerja kat dalam unit tu… orang lain punya business lagi juta-juta laa…. mangiss!! Tak kecoh macam kau tu!! Heeeeee…. aku memang emo kalau cerita pasal si manggis puaka naharommm ni… ┬áThe main gist is, aku benci dengan manggis ni sebab dia ialah one of those stoopid annoying people that i have to deal with every single fucking day!!!

Sudah lah… dengar lah lagu dari the clash ni ek..?

YouTube Preview Image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>