Hambek KO!

Hambek KO!

Ada orang baru balik makan angin kat KL, baik hati belikan aku ini ——>

Walaupun sebenarnya aku yang ala-ala kirim paksa suruh beli kan… tapi tak sangka plak dia beli… hehe..

Tadaaaaa! Macaroon la dol! Akhirnya tercapai jugak hasrat aku nak rasa menatang ni… Hehe.. ok lah…sedap! Benda manis, mesti lah sedap….

Based on my reading though, aku rasa macaroon ni sebenarnya fail jugak… sebab air pocket dia besaq… Arrgghh… tak kisah la, janji dah rasa, dah boleh bayang dan yang paling penting dah boleh exsperimen (btw, aku tau spelling ni salah…sengaja ok?) My verdict? Surprisingly aku tak suka yang filling2 chocolate, baik dark choc or choc ganache…(tak tau la kalau aku tk suka from this particular baker kan..) aku suka yang filling buttercream lemon / orange… lebih sedap sebab dia ada masam2 sikit, which cuts on the sweetness…. ┬átapi sadly yang banyak ialah filling choc…

So… terima kasih kepada adik bongsu saya dan isterinya cik jari gemok… terima kasih juga kerana membelikan aku kain… tapi aku rasa next time lebih baik la kau bawak aku ok.. because your taste SUCKS! I AM NOT A 70 YEAR old granny YO! Eh…. sorry, terimak kasi…thank you and vanakem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>