Geram, Jangan Engkau Geram…. Geram, Geram….

Geram, Jangan Engkau Geram…. Geram, Geram….

Aku seorang yang fius pendek…. dalam erti kata lain – baran… Siapa yang kenal dengan aku, mesti dengan cepat nyer agree… haters la tuh… muahahaha… Kalau ikut mykamus.com, makna baran ialah :

Maksud perkataan baran adalah / The meaning of baran is :

grumpy , hot-tempered , disagreeable

Hmm… betul lah tu… ┬áBefore ada yang sibuk2 bagi nasihat suruh ambik air sembahyang la, baca ayat la apa… trust me, i’ve done it all… tapi kalau tengah drive and tetiba sakit hati sebab ada orang hon sebab to them you are slow or orang kat depan pulak bawak kereta @ 30km per hour (pernah terjadi hokay..) kat mana nak amek wudhu….? Okay..i know…alasan…! This problem would be worse when i am about 2 to 3 weeks before my monthly solat break…. anything and everything under the sun would annoy the fuck out of me…. I did some ‘research’ (a very loose term…and pakai google jek ok..) on why i am always angry and irritable and the problem ranges from pms to bipolar disorder…. Aku dah lama tak rasa depressed, only this quiet burning ember of general annoyance that can be triggered by the general public. Yup, i get annoyed when i have to interact with people… Kelakar kan?? Dah…. tak kan nak interact dengan beruk pulak? Mana beruk bukak stesen minyak, jadi cashier, yang paling penting aku pun bukan hidup dikalangan beruk sebab aku bukan beruk…(this is debatable sebab einstein ~ betul ke ni?? Aku main tibai jek ~ cakap kita ni semua descendants nate beruk. Ke aku jek….? muahahaha…)

human evolution

Macam pagi tadi, i was at the gas station sebab nak isi minyak, all the pumps were full, so aku tunggu belakang satu kereta tapi kereta tu maybe isi full tank, so lambat lah… itu tak kisah.. aku tengok second pump dari sebelah tu dah kosong, so aku pun reverse and start nak masuk la…. tengah aku terkial2 nak masuk tu, like memang dah nak belok masuk ….tup-tup seekor motor kapcai yang ditunggang oleh dua ekor pakistan sudah masuk mau isi minyak dekat itu pump…..Aku gerammmMMMmmmmm ok..!? Dan terlepas lah seekor binatang haram pagi2….. hangen tau, hangen….!! dan that angin pus-pus satu badan took about 5 minutes jugak la nak subside…. so tak normal tau….

Lepas isi minyak, perut pulak nak kena isi kan? Pergi beli breakfast kat warung yang aku memang selalu frequent, disebabkan aku a ‘bit’ (a loose term jugak..) late, tempat aku selalu parking kat tepi jalan tu telah dihijack oleh….jeng, jeng, jeng…. seekor lagi kapcai!!! Menyibuk betul lah!!! Sah2 tempat parking untuk binatang kapcai tu ada lagi kosong, eehhhh tak, nak jugak parking kat tepi main road…. hangin lagi..! Pastu bila nak beli makanan…..all these grown men….pilih makanan macam betina siot!!! Sikit punya lama berdiri kat depan aku, deciding nak makan apa…. Eh… ambik je lah… tak payah nak senduk mee hoon tu macam anak dara sunti, boleh tak?!! Aku dah la lambat…. EEiiiiii!!!! hangen betulllll!

Ok.. lepas tu masuk opis, lepas makan, gembira la sebab perut dah ada isi kan… ┬áBelontok depan aku pulak menyakit kan hati… Boss call pasal report, report tu belontok dengan bangga nye cakap dia tgh buat dengan yodakontot – last friday…. due date hari ni, so boss suruh aku, cakap dgn belontok to call him back… aku cakap kat belontok… dia buat chirping noises (uurghhh, annoying!!) tapi tak call jugak boss….alasan….yodakontot tak de… Bila yodakontot balik, dia proceed to tell yodakontot, eii, boss ask you to call him…. Tengok?! Macam naharomsyaithoon durjana tak perangai si belontok ni…? Dah la setiap kali ada urgent thing kena buat, kalau arahan via email mesti belontok akan keriau cakap ~ kenapa aku tak dapat????? Pelik betul aku, sebab kalau bab forward gambar2 bear haram jadah, words yg tak berapa nak wisdom, adalah sangat rajin, hokay? Asal email relating to work, nanti her eyes will glazed over them….anak harem betul!

Hoh!! Penat acik venting…. Yang aku pelik, tiga hari cuti, duduk rumah, elok jek…. tak de pulak episode2 amarah ni…..it’s only when i venture out into the world that aku akan bertukar menjadi seperti santet yang kerasukan iblis….. muahahaha… Aku rasa, aku nak buat macam ni lah next time bila aku kuar…..biar tutup mata semua, anggun lagi bergaya…. cuma takut jatuh masuk longkang jek… muahahahaha!

rambot kembong

 

**EDITED TO ADD : Aku baru check makna perkataan santet, which is orang yang boleh meyihir sesorang, pendek kata dukun, tok bomoh, etc… TETAPI itu bukan maksud aku… maksud aku lebih kepada ini….

sb

Gila kau nak letak gambor sundel bolong…nanti aku sendiri takut nak bukak blog sendiri……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>