First post in 2009, yey!

First post in 2009, yey!

Pejam celik, dah 15 hari kita masuk ke tahun baru. Itu pun dah dicacatkan dengan perangai kejam rejim zionis nun di tanah palestin. Arrgghhh…. bosan cerita pasal perang! Like everything else in this world, mereka yang ada kuasa untuk buat sesuatu, hanya sit back and watch. Aku rasa kalau si Obama tu naik ofis pun, he will NOT be able to do anything sebab tulang belakang kerajaan dia pun zionis yang taja… Tak paham kenapa ada orang kita yang terlebih excited masa si Obama ni terpilih, lebih baik kalau concentrate kat negara sendiri punye politik rasanya. Lagi satu kan aku tak paham kenapa, ada satu stesen tv kat negara seberang yang suka sangat buat liputan pasal setiap political issue yang berlaku kat Malaysia (sampai kan cerita si penggemar mens’ bottom tu dibesar-besar kan) tapi kalau pasal kekejaman si zionis ni tak pulak dia tayang kan setiap masa. Pelik… that’s all. Pasal nak memboikot barang-barang dari Amerika tu pulak, aku rasa yang terasa nanti ialah orang local bukan nyer conglomerat internasional tu pun. Bukan ke ramai budak melayu yang kerja kat fast food Amerika dan kilang2 Nestle kat Malaysia? Bila sales tak jalan, dia pun cut cost, guess who they will fire when they downsize? Lebih baik kalau kita semua, umat islam ni buat solat hajat untuk menghentikan segala macam keganasan. Tapi kalau tak stop jugak? Nak marah dengan tuhan? Atau terima ujian tuhan dan percaya ada hikmah di sebalik nya? Ok stop! Blog ni bukan untuk aku mendiskus hal2 politik dan agama, aku tak cukup pandai. Nanti ada pulak bijak pandai nak menyekolahkan aku. Lebih baik cerita pasal benda benda bodoh dan tak penting yang berlaku dalam kehidupan aku.. haha..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>