Fcuk U!

Fcuk U!

Semalam aku sakit, hari ni pergi kerja belum sihat sangat… tengok kat meja, corporate shirt yang order bulan 11 dah sampai, pleasantly surpised… Proceed to tag and send to owners of shirt. Tetiba budak depan aku cakap, baju dia kecik dan ketat..and proceed to marah aku sebab aku orderkan baju dia kecik. Aku explain kat dia, bukan ke masa nak order hari tu kitaorang dah discuss and dia dah agree dia nak saiz S, sebab ikut listing measurement memang betullah size dia… kalau M macam besar sangat… Dia boleh pulak tinggi2 suara and bahasa kan aku, ingat dia tu budak kecik ke nak pakai saiz S! And dia insist yang masa order dia suruh aku letak size M…Lepas tu, dia campak baju yang dia testing tu atas meja aku. Boleh?? Dia punya marah dengan aku, macam aku dah salah jahitkan baju beli kat butik dengan harga ribu-riban! Padahal uniform keje je, aku siap buat kain buruk la… Dasar manggis!!! Buat aku hangin sepanjang hari teringat kan perangai dia yang macam siyal tu….Lepas tu bila aku dah call sana-sini, rupanya memang HQ hantar baju tu cutting kecik..semua orang dapat baju ketat… SO BUKAN SALAH AKU and the arrogant bitch tak de pun nak say sorry to ┬áme…. and setiap kali aku tengok muka bitch tu aku nak buat macam ni!!

IMG-20130102-WA0003

Walaupun aku orang Jowo, aku nak jugak fcuk kan ko!!

Ada orang dalam hidup aku yang dulu nya quite close dengan aku, tiba-tiba buat perangai tak nak bertegur sapa dengan aku, bila ditanyakan sesuatu bagi jawapan yang terang-terang memang membohong. Memang macam benci meluat tahap gaban lah dengan aku… Ok you know what? Kalau kau terasa when you are reading this, YES IT IS YOU!! and you know what else, aku dah terlalu tua nak melayan kerenah kebudakan yang tolol macam ni… enough dengan masalah personal aku yang tak habis2 ni, kau bukan tak tau and boleh kau buat hati aku terguris, aku terasa sampai aku boleh menangis memikirkan layanan kau terhadap aku..? ENOUGH!!! Kalau aku memang menyusahkan kau, aku menyibuk nak spend time dengan kau, aku ada marah2 kau, aku mintak maaf tapi CUKUP. You want me to leave you alone, you got it! Manusia ni, semakin tua, semakin sensitip.┬áLepas ni tak payah nak buat-buat baik dengan aku. Aku tau kau tak suka. and …

IMG-20121207-WA0002

Walaupun muka mak besar dulang, jari mak masih mampoo tunjuk fcuk u!!

Tengah aku meradang yang tak habis-habis (bersorak-sorak setan kesukaan ek?) aku terbaca ni kat FB wall aku…

bullshit

Poodah dey! Kita ni hanya manusia biasa, tak akan lari dari buat kesilapan, of course lah in the course of our lives we erred along the way and hurt someone…. Menyakitkan hati betul…! Kita bukan malaikat, bukan nabi… kita boleh aspire to be like them tapi jangan nak compare diri kita yang kerdil ni…. orang yang buat menatang ni and kemudian buat terpost kat wall aku…sila lah terima this lovely ape as your companion …

IMG-20121205-WA0001

Hmmm…. aku tak nak hipokrit lah macam aku baik sangat but i am glad dalam pada meradang, memaki hamun dalam hati, dengan urat tengkok pun sampai naik tegang… i found this….

thismakesense

 

2 Responses »

  1. Same story here.. yg dulu kita pernah ada org yg quite close with us, pastu tetiba buat perangai. But this person, muka baik…kira ala2 muslimah sejati. But, she told lies to officemate pasal aku n other colleague, and bila aku dpt tau and confront her, dia buat bodo je. She won the situation by keep her mouth shut after that. sebab org trust her story. Aku malas dah nak betulkan keadaan.

    Aku now percaya satu benda je.. Kita tak perlu menang dan benar dimata manusia… lebih baik menang dan benar di mata Allah.. kan?

  2. You are absolutely right. Aku pun malas dah nak explain my self and jawab tuduhan melulu. Biar lah. If i am wrong, i’m sorry but aku percaya tuhan maha mengetahui apa yang ada dalam hati ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>