Epok-Epok @ Karipap

Epok-Epok @ Karipap

karipap2

Semalam aku buat karipap dan beku kan sekali sebab kunon nya senang bila-bila teringin nak makan. Hampeh jek, amma dan appa telah mengutuk cakap tak sedap….. penat aku mengelim malam2 buta, senang jek diaorang kata tak sedap. Emo ni! Tak kisah lah, dia kata tak sedap lagi bagus, more for me to stuff my face with… Nasib lah, walaupun amma dan appa kata tak best, aku kata best, and this is the recipe for the doh. Inti pepandai lah korang… hee….

Doh kulit karipap :

  • 250 gm tepung
  • 30 gm butter
  • 150 ml air
  • secubit garam

Cara :

Campur semua bahan dalam mangkuk besar kecuali air, masukkan sikit-sikit ikut keperluan doh and uli. Bila doh dah tak melekat di tangan dan jadi licin, rehatkan ½ jam sebelum digunakan untuk mengelim karipap.

karipap3

4 Responses »

  1. allo!, allo! bukan tak sedap, inti tu aku buat pedas, orang tua dua orang tu kan cerewet, mana suka… so dia kata tak kena tekak dia, tak sedap lah… pada tekak aku sedap je…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>