Dapur – Closed for the day..

Dapur – Closed for the day..

Dapur aku cuti semalam… tak larat nak buat apa2, makan je lah sup semalam … tak abis2 lagi, padahal cuma buat 1 kg je tu… Pagi tadi masa pergi kerja aku teringat kat lawak seorang kenalan buat kat aku and tetiba2 buat aku emo…. aku memang selalu macam tu, delay response… ntah hapa2… sesuatu tu boleh berlaku 2-3 tahun lepas and suddenly baru aku notice and emo tak tentu pasal… hehe gonjol!

So this kenalan, calls me up out of the blue and suddenly tanya aku whether aku ada any idea nak kena kan orang, dengki kan orang, play a nasty prank on orang, something along that line la… now if you know me personally, you know i am the last person you would ask for this advise because i am seriously blur sotong bab2 nak pedajal kan orang… aku tak suka, frankly sebab i don’t want the same thing to be done to me… and i can get violently angry when that happens, like sampai nak tumbuk muka pompuan yang kena kan aku tu… dan aku simpan that grudge for YEARS! Yes! Judge me now.. i know you’re dying to….

Masa aku dapat call ni, aku baru balik dari hospital, check-up so i wasn’t like my usual sharp self (tajam kah aku….. bulat je..), and my reply was along the line of, ntah la… i’ve got no idea lah… aku mana lah reti menda-menda macam tu…. and the lovely kenalan said, ‘YE KE BUKAN KE KO NI SUKA MENDAJALKAN ORANG, MENGENAKAN ORANG, MENDENGKI ORANG, BUKAN HOBBY KO KE?’ sambil ketawa betina garit yang lagi gampang kan….. and you know what i did…..? Aku cuma cakap, eh ko ni… apahal..? Slow aje ok… tak de bunyi macam marah pun….. Loser giler plak bila aku teringat balik…..

Pagi tadi tu bila aku teringat balik, i was really angry lah kan…. Ayat yang dia cakap tu, describe diri dia sebenarnya…. just ask orang BETUL2 kenal dia, bukan yang terpedaya dengan topeng dia… Cheh! Orang macam ni pun ada, memang, masa dia anggap kau kawan dia, baik giler, i don’t doubt she is capable of having a heart of gold but she can also be a devil not so much in disgusie, manipulating people to her every need and when you outgrow your usefulness, jadi macam dengan aku tu lah… suka suki dia, nak kena kan, nak sindir, nak bodoh kan….. Kenapa lah aku simpan orang macam tu dalam hidup aku pun aku tak paham… Buat menambah dosa aku, menambah kedutan di muka…. toksin habis …. HUH!

Hah! Hambek gambo toxin.... source : google ek..

4 Responses »

  1. Sabo lah kak..Org cenggini xyah nak kawan pun..kalau jumpe tgh jalan.. paling muke dan blah tak yah nak hi hi bye bye..chohhhhhh

  2. hoh! Mak bedah, i tak sampai hati nak ignore org kalau dah sah2 depan mata… Lain lah kalau i nampak kelibat dia dari jauh kan… Boleh kornar baring, elak… Kalau depan mata, terpaksa lah i fake kan diri ramas mesra ok… Lagipun biar lah org buat kita, kalau tak nanti i tak de bahan nak ngumpat dalam blog… (keji..) gigig ni, reply pakai hp…

  3. sudahlah kak. Hatimu yang suuu-chi iteww tidak dpt dikaver baik kalo dapat sahabat begitewwww dong!
    Ckp dgn die, cukup baik akak ni ade utk melepaskan tekanan sontot die tu tawww…dasar bajingan!

  4. waduh! Mentang2 geng sekarang dgn genster madura, speaking pun udah berbeja… Awas lu ya…! Time makan nanti jangan tutup mata…. Ada kang tersuap lubang idung….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>