Dalam hati ada batu….

Dalam hati ada batu….

Weekend pergi Kluang. FIRST TIME TAU PERGI KLUANG! Umor dah nak masuk 40 tahun, baru jejak kaki ke Kluang… Ok lah… bandar Kluang agak besar, semua ada… Rumah2 di Kluang juga besor2… banglo yang besar gedabaks! Ramai orang yang senang di Kluang…. alhamdullilah…  Pergi makan di sini….

nahak

En. Laki (yg tercintaIK) pilih… tak tau berdasarkan kriteria apa…. Aku suspek sebab perut dia dah kebulur…. sebab tu asyik cari pasal….(buruk perangai bila lapar…sama macam bini dia tapi kenapa dia kering..?) Kami order, 2 set nasi ayam spesial, air durian belanda (aku punya) and air tembikai (dia punya). Cuaca….. panas terik!! Gila babas punyer panas lah…. Sebelum tu pergi ke Gunung Lambak tapi tak turun pun dari kereta sebab terlalu panas, tak kuasa…

nahak-2

Tu dia… nasi sudah sampai…. kami tertanya2 apa yang spesial? Rupa nya, ayam tu hok yang spesial, lebih, sepinggan besaq… Sad to say, aku tak habis makan nasi ini sebab aku rasa kurang sedap…. Sorry Haji Ali… mungkin juga kerana cuaca yang panas terik dan juga hati yang panas membara membuat kan selera tak berapa nak membuas…. TAPI air durian belanda itu adalah sangat sedap! Nasi ayam ni pakai beras siam wangi agaknya sebab dia adalah melekit sedikit macam pulut —> me no loike! Ayam goreng adalah macam ayam penyek…. Sambal adalah caiyerr and tak pedas AND kicap adalah SAMBAL KICAP! Tak best! tapi aku tengok laki tercintaIK bedal licin… kan aku dah cakap… kebulurrr!

nahak-3

Kerugian = RM15.80. Ok lah not that expensive sebab ayam banyak…sampai tak larat nak habis kan…. Lepas tu ingat nak cari Kluang Railway kopitiam ke hapa tu? tapi me adalah kempunan sebab laki aku yang tercintaIK tak moh! BENCIK!!

5 Responses »

  1. he he.. yes hantumakan, pes taime i go to kluang… Ramai orang kaya eh kat kluang…? Rumah sumer besar2 and sangat cantik… teruja diriku… memang not bad tapi tak puas hati sebab tak jumpa kopitiam itu… kat mana ek?

    lee lin… me sangat sedey.. :((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>