Customer is important, not always right but IMPORTANT!

Customer is important, not always right but IMPORTANT!

Lately, i’ve noticed that i am angrier than usual. Almost psychotic, i suprised myself at the severity of my anger. Nasib baik masih boleh berfikir secara waras kalau tak tak dah lama aku advance to being violent as well. Perfect – angry violent psycho. Semalam balik kerja i made a detour to Cold [email protected] [email protected] [email protected], wanted to get some things for lasagne (tunggu je hasil experiment aku tu..). Masa aku nak balik tu, aku pergi lah kat pay machine tu. At the time, the machine was  opened up, aku rasa diaorang nak keluarkan duit collection ke, ada benda sangkut ke, hapa lah. Ada parking atttendant dgn satu guard. Aku kan pernah ada be’pakto’ dengan mentenance guy tempat ni, so aku tau lah bendaalah yang diaorang buat tu tak akan ambik masa yang lama, so i waited for them to finish up. Yang buat gua bengkek gila babi ni, si guard hamjad tu dah nampak aku pegang parking tiket, so obviously lah aku nak bayar kan, dia tak de nak cakap apa pun, buat bodoh jek, boleh pulak dia sembang-sembang dengan si parking attedant pompuan tu sambil jeling-jeling aku.Mula-mula tu aku cool jugak, ye lah dia tengah buat kerja kan? Dekat 5 minit tu, aku tengok pompuan tu tak buat apa-apa pun dia cuma landing muka kat dalam mesin tu sambil sembang and jeling aku sikit-sikit, hangin lah gua! Kalau lambat, cakap lah kat aku! Kan dah nampak aku pegang tiket tu, ingat aku suka-suka ke berdiri belakang dia dekat 5 minit tak buat apa. Binatang haram betul lah! Aku pun terpaksa lah pergi kat atas nak bayar, sambil lalu tu sempat jugak lah aku maki – macam laknat!

Malam pulak kami pergi tengok wayang, masa nak beli tiket ni, aku beratur dekat satu kaunter yang cuma ada seorang pelanggan. Ingat kan cepat, tapi lem.. jugak. Minah tiket ni boleh ke sambil layan customer, belek-belek kuku, toleh kiri kanan belakang, macam tak interested nak kerja jek, dah tu suara…. nyaring, halus dan sedikit menengking; nak tengok cerita apa, merah couple seat, berapa orang? berapa orang? Aku rasa macam nak ludah jek muka pompuan tu. Ingat lawa sangat kuku yang dia belek tu, kalau tak suka jangan kerja lah puk..! Service lousy giler! Dekat counter kan ada service rate button tu, aku dengan selamba nya tekan service poor. Buruk perangai, buruk service!  Customer yang bayar gaji kau lah ngok! Kalau tak de orang macam aku nak tengok wayang ni, kena buang kerja lah kau. Terus tak dek duit nak beli manicure set.

Btw aku tengok Terminator Salvation, aku tak suka. Violent! Cerita dia pulak tak menarik pada aku but the guys liked it.

2 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>