Crepe bukan Crab…

Crepe bukan Crab…

Semalam bosan, sama macam hari ni, bosan… Dosa jek, hari-hari cakap bosan…. Patut bersyukur sebab dapat hidup, walaupun hidup tu membosan kan dan tak de benda menarik berlaku… 😀 Aku tengah cuti tapi tak ke mana2 tu yang bosan tahap gaban… tapi kalu kerja pun, bosan tahap gaban gak…. muahhahaha… bongok la…

Disebabkan aku bosan nak mampus semalam, paksa mak aku teman gi BI jusc0 sebab aku nak makan crepe. Mak aku buat muka terperanjat and tanya, hah? Kau nak makan ketam? Ketam? Kat jusc0? hehe… Aku kata crepe la bukan crab…. hisshhh..!

Dulu and i do mean dulu, as in more than 5 years ago, ada gak one outlet in jusco Permas jual menatang ni….. OMG sangat sangat sedap hokay! Favourite aku ialah chocolate banana… what can i say, i LOOVVEEE BANANA! Aku suka segalaneka pisang except for pisang tandok, kureng sebab dia tak manis sangat…. Sadly tempat tu dah tutup, maybe bankrupt sebab masa tu tak ramai orang kat malaysia ni yang pandai makan crepe kot..? So i went crepelesss for many years after that, sampai lah aku jumpa kiosk ni kat jusc0 BI…. mokcik adalah gumbira! and my love affair with chocolate banana continuesss… hehe 😛

Beli tapau bawak balik rumah…. yummy!dap! dap! Harga ialah RM4.50 seketul. Dia ada macam2 flavour….

This one….. yang dah retak beribu-ribu macam kena gempa bumi is my maman punya, jagung and peanut filling very much like apam balik keras… rasa dia……boleh la… for me though… walau ada berjuta pun filling yang di tawarkan, cinta ku hanya pada chocolate banana… hahaha (poyo nk mampus..!) 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>