Bohsia, kenapa kau pilih jalan hitam?

Bohsia, kenapa kau pilih jalan hitam?

Semalam (which was last monday, sebab aku asyik lupa nak upload)¬†aku tengok cerita BOHSIA, Jangan Pilih Jalan Hitam. Menarik, itu anggapan pertama aku. Cerita tu menceritakan perilaku jijik KEBANYAKAN remaja melayu sekarang, MAT REMPIT, BOHSIA dan akibat dari kepincangan insitusi keluarga. ceh wahhhhhh…. macam bagus jek aku tulis, style masa ambik SPM pulak.. tak de makna nyer…

Serius noks, aku rasa cerita bohsia tu memang ala-ala authentic, cuma certain gesture and bahasa tu exagerate sikit tapi aku ada sedikit kecewa lah dengan ending dia yang agak tergantung, patut tunjuk lah apa kesudahan dari malam jahanam tu, kena hantar penjara ke, lepas tu bila keluar dah taubat nasoha, or tunjuk¬† lah budak yang kena belasah tu, mati ke cacat ke capek kaki tak boleh naik motor lagi, baru lah ada tauladan, minah bohsia tu pulak dah insaf jadi online businesswoman yang berjaya ke….baru lah best. Setakat tunjuk pergi steam ramai2, berpoya2 kat kelab malam, mana ada pengajaran? Makin dibaginya idea suruh buat jahat ada lah…

Anak pak yusuf haslam ke director nyer? Bagus lah budak tu, ada vision, kalau dia fine-tune kan lagi idea dia, memang menarik… ada can jadi milionaire macam bapak dia…(instead of just eksyen duit apak,duit sendiri kan lagi bangga.. hehe)

Sekian, ulasan movie yang aku tengok minggu ini…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>