Bercanda di balik daun…..

Bercanda di balik daun…..

My dad ada tanam bunga matahari…masa aku mula-mula dapat tau tu, ada gak terkeluar dari mulut ku yang tak berinsurans ni, buat pe lah tanam bunga matahari banyak2, tak de pekdah… tapi bapak ku itu tetap gigih menjaga pokok bunga dia yang dah hampir botak dikerja kan belalang dan ulat2… Hasil nyer…..

bungasun

Sangat cantik…. aku girang…. hari-hari macam lebah, sibuk dok tengok bunga ni… nak tengok kat tengah2 tu berubah-rubah…

bungasun2

bungasun3

This picture makes my heart singg….. cantik nyer ciptaan tuhan… tenang je jiwa tengok ni… Pokok tomato pun ada, which make me double girang sebab aku suka makan tomato… tapi aku was-was lah whether pokok ni dapat bertahan…. Ko tengok lah… kering kisot jadi nya…

bungasun5

Tengah syok-syok tengok pokok…. eh! nampak dua ekor ni… Ammbbboiiiiiii! Sedap betul si montel ni bersantai sambil ditemani dengan si kering…

bungasun4

Kau tengok lah anak bulu aku ni…. Macam ni Tyra Banks pun makan hati, posing maut beb!

bungasun6

3 Responses »

  1. okay so aku tujukan lagu ni khas untukmu…

    Bunga matahari sangat cantik di hadapan rumahku,
    Daun nya hijau bunganya kuning memikat kumbang lalu

    errr lupa dah lirik …lagu masa darjah 4 kan kan kan

  2. lee lin,

    tenungan tu bermaksud : potong steam betul lah budak gemok ni, amek gambar pulak.

    DR,

    entah.. aku tak pernah pulak nyanyi lagu ni. Yang aku ingat ialah pakai kain dalam mak aku kat kepala and pretending i am puteri gunung ledang sedang main buai sambil bergayut kat langsir pintu…. Pastu mak aku perambat sebab buat main kain dalam dia…. hahahaha……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>