Bendul yang bongok!

Bendul yang bongok!

Image from google

Recently rakan sekerja aku kena tipu dengan gagak hitam…. tapi masa dia cerita kat aku dia cakap, kawan mat salleh dia…. Aku beritahu dia, betul ke mat salleh, ntah-ntah gagak… dia pun mengiyakan and cakap mmg dah ada kawan2 yang warning… Hmmmm ntah la, tak tau nak cakap apa… dia dah kerugian RM2,000. Lepas tu baru-baru ni, gagak tu konon nya hantar barang kat dia and demand RM17k from her.. Tak keja gila tu… member takut lepas tu terus buat report polis… Aku tak paham apa yang menyebabkan dia percaya sangat, come on la… mat salleh nak kenal and bercinta online? Dengan kita orang melayu yang bertudung? Kat mana dia punya attraction tu, aku tak paham? Kenalan aku tu bukan nya lawa giler and dia dah berumur – baya-baya aku… Aku pun ada juga mat-mat salleh yang konon nak berkenalan and the first thing yang akan terlintas di kepala ialah, why me? Kita bukan sebangsa, seagama, tak de common ground langsung, don’t tell me mat salleh tu terpana bila tengok gambar muka aku yang tembam tu…?! Tak masuk akal ok? AKu tak kira lah nak cakap aku racist ke, kolot ke, watever la… pada aku memang tak masuk akal… Alah.. kalau malaysian sekali pun, nak berkenalan, kalau terlalu muda, aku suspicious sebab …ramai pompuan muda kat luar sana ok..? kalau baya-baya sesuai, i wonder why diaorang tak kahwin lagi? tak kan tak de girlfriend? kalau dah tua ganyut… lagi lah… what the hell is he thinking? Nasib baik lah aku dah kahwin, klau aku belum kahwin memang ..tak kahwin lah gamak nya.. asyik suspicious je.. hahaha… but seriously, zaman sekarang ni nak cari pasangan hidup is a BIG challenge… Dah ada pasangan pun masih ada BIG challenges, and hurdles to go through…. Apa pun kita cuma boleh meminta dan berserah kepada yang satu itu… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>