Belum kena, boleh lah cakap…

Belum kena, boleh lah cakap…

Semalam aku pergi berbekam lagi. Kali ni lepas bekam, bekas dia sakit lah. Tak macam masa mula-mula buat tapi badan rasa segar la, kalau 2-3 hari lepas, aku tak boleh tidur sebab processor tak nak shutdown, kali ni aku susah nak tidur sebab mata rasa segar semacam. BUT once sudah belayar, aku takde lagi asyik terjaga and for that aku amat bersyukur. Ini rupa bekas bekam tu kat tangan aku, sila abai kan lengan yang besar bak batang pokok kelapa itu…

Yucks! amat buruk, lebam dan menggerutu dan SAKIT! Well, sengal lah.. ┬áBintik2 tu lah bekas yang dicucuk beribu lemon kali dengan jarum macam diabetic needle, masa proses bekam. Ini kat lengan kiri, darah yang keluar agak gelap warna nya (memang tempat yang sakit pun), sebelah kanan darahyang dipam lebih banyak tapi warna merah segar. Bapak aku kata sebab sebelah kanan tempat pump darah ke jantung so that’s why lebih banyak darah…. Ada logic lah, pendapat dia, so aku terima. Tengok! Siapa kata aku tak boleh terima pendapat orang lain, boleh apa…… Provided pendapat kau tu logic dan rational… (and sometimes sebab half the world says it’s true.. hihi :P) Selain dari itu, biasalah….. tag line aku…… AKU JE YANG BETUL SEBAB INI BLOG AKU…. hihi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>