Bangkai gajah dan tetek…

Bangkai gajah dan tetek…

Last sunday aku tengok mel0di. Terpaksa sebab mak aku peminat tegar rancangan tu, so tak boleh tukar channel lain and at the same time internet pun problem, so tak de pilihan but to watch. Kelakar seram tengok part yang berkaitan betty banafe dengan wartawan pancaindera tu…. Perkataan yang terngiang2 dan babak yang melekat dalam kepala otak akuĀ  ialah; ARTIS YANG TAK BERAPA POPULAR dan muka wartawan tu semasa cakap ayat tu. Macam dia benci dan jijik dengan pelakon yang dimaksudkan. Isshhh! tak cover langsung and ayat cari gaduh tu..

Aku bukan peminat betty tapi aku rasa wartawan tu bias in her report because of her dislike of the actress. Kenapa ek, wartawan hiburan sekarang ni, ramai yang exaggerate bila menulis, macam tulis dalam blog, syok sendiri (macam aku jugak le..) Asyik nak sensasi je. Dalam blog, biasa nya tidak di bayar, menulis sebab kepuasan diri, melepaskan apa yang terbuku di dada, reader pun selected bukan meluas. Kalau menulis untuk national newspaper, satu malaya boleh baca and these reporters are paid for their writing and reporting skills. Kalau dah asyik nak aib kan orang je, skill juga kah, berkat kah gaji nak membesarkan anak2? Masih boleh digelar wartawan kah kalau mensensasi kan cerita bukan melapor kan berita?

Aaaahh… pendek cerita dua2 sengal. Si betty tu, apsal ambik gambar seksi bangat. You’ve been in this business for so long, you should know there’ll be consequences, someone is bound to find out. Sedang bangkai gajah tak boleh nak cover, apa lah sangat lurah tetek yang lu dedah-dedah. Yang wartawan tu pulak,ini bukan kali pertama betty ambik gambar tayang buah betik dia, dah selalu apa, kenapa baru sekarang nak hentam AND bukan kah uolls juga menggunakan betik dia tu untuk melaris kan surat kabor uolls?

Lain lah aku, blog sendiri, syok sendiri, yang baca pun berapa kerat je, itu pun kalau ada…

Poodah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>