Author Archives: julie

What i learned from not being loved back…

What i learned from not being loved back…

I have loved you. I laid my restless lips on yours. You asked me to wrap my legs around you.

I did, in ecstasy—waiting to be devoured, to be taken.Your warm place has always invited me to stay. We saw lanterns in the sky and dearly enjoyed dancing under the moonlight. You asked me never to stop singing, we spun and twirled in circles, we danced our grief and loneliness out, you danced my love out.You told me that silence never felt that good with anyone, and I awaited our next silent meeting. It was one painful wait. You brushed me with your light and showed me the way to pain and back, bemoaning your existence and mine.We shared it all.You taught me well about being spiritual, you mentioned “Tao” and “God.” You mentioned “her” too, a lot. So I taught myself how to keep my distance. I taught myself the meaning of letting go when you want to hang on so much. To live with the pain that has always been feeding on your sentimental heart and slow breath, live with it alongside tears of pride and missing someone so much, he could be in front of you and you’re unable to show your yearning, dammit. And oh, how I disgraced myself pining for your scent many more times than my body could find ways to express.My unrequited love, you taught me to love you, so efficaciously and skillfully you did. And I taught myself to undo it.

To anyone who has endured a similar experience, do me a favor, don’t waste your time waiting for somebody who isn’t ready. Even if all the stars are aligned and directing this path of endless suffering, don’t do it. Know your worth, it’s never too late, and know you’ll be guided to the exact lessons you need to move on and breathe again.

There’s no use for the crackling of your heart beat and your reluctance to release yourself from tears and wails.

Your heart is a skeptic, she knows better…don’t ignore her.

Remember, you will be loved.

Spring will come again sprouting blossoms of what autumn took away from you. Move. Okay? Go.

Set yourself free…

Copied from here

Aku tanya Apa khaaabbaaarrrr??

Aku tanya Apa khaaabbaaarrrr??

Wow! Lama gile tak update, nasib baik tak lupa password… Banyak reason kenapa tak update tapi semua nya tak penting  untuk aku tepek kat sini… yang penting , lagi beberapa hari kita akan menyambut bulan ramadan and mari lah kita bermaaf-maafan…eh, macam dah raya la pulak…

Anyway…to break the ice…aku saje nak share gambar time besday kak jah aritu… Kak Jah dapat munger….. ada juga orang yang sayangkan Kak Jah…. lepas tu dapat surprise kek kat hopis, malam my papa belanja makan kat Gelang Patah….. syukur alhamdullillah…. dalam pada ada yang membenci, masih ramei yang sayang Kak Jah….

Sila lah menyampah tengok gambar2 Kak Jah nehh…Kak Jah saje letak cermin mata kat gambaq2 ni, sebab takut dengan paparazzi…. hahaha

2015-06-14 21.43.09

2015-06-14 21.41.07

2015-06-14 21.38.33

Gambar kat Gelang Patah tak hambek sebab Kak Jah busy nak makan… Mana boleh, dah la Kak Jah ni makan slow, nanti piranha2 : yakni adik beradik dan ibubapa Kak Jah habiskan… hihi…

Spaghetti/Pasta ~ Jaly (jawa italy)

Spaghetti/Pasta ~ Jaly (jawa italy)

2015-02-16 11.08.10

Dah lama tak makan spaghetti, bila asyik tengok rancangan masak2 kat tv tu, tekak pun apa lagi teringin lah… Ini buat spaghetti dengan meat sauce simple je…

Bahan2 :

  • 1 biji bawang besar
  • 1 ulas bawang putih
  • 2 pelepah celery
  • 1 btg karot size s
  • sedikit button mushroom segar
  • 200 gm daging cincang
  • 250ml passata
  • 1 cup air
  • 1/2 cup susu
  • garam, gula, black pepper

Aku masak sikit pun banyak leftovers…. nak buang sayang, simpan lah sos ni… Lepas tu buat Baked Makaroni. Kerja senang kalau dah ada sos daging, rebus makaroni, tuang dan gaul dengan sos.. masuk dalam bekas, bancuh susu, telur, cheese, tuang atas makaroni tadi, terus masuk oven and bakar sampai perang kat bahagian atas…

2015-02-19 20.53.19

 

Nasi Pilaf, Ayam Kurma & Paceri Nenas

Nasi Pilaf, Ayam Kurma & Paceri Nenas

Dua hari lepas hari kekasih or Valentine’s day kata omputeh. My personal feeling on valentine’s day is indifference. Aku tak heran pun…regardless whether aku ada pasangan atau pun tidak. Masa ada partner pun, tak celebrate, ini kan pulak aku dah memang tak ada sesiapa pun kan? Tapi pagi-pagi dah dapat text dari dia tu…. hhmmm….aku tak tau lah apa motif dia? Memancing mungkin tapi aku harap dia hentikan lah perbuatan dia tu. Dah ludah, tak kan nak jilat balik? Ingat, bukan aku yang tinggalkan kau….. Cukup lah hina aku, cukup lah bodoh-bodohkan aku. Bagi aku teruskan hidup aku ni ok? Kau carry on lah dengan pilihan hati kau tu…

YouTube Preview Image

Haaaaa…. amacam? Giler kentang aku sekarang, dengar lagu-lagu ol skool melayu..padahal dulu tak pun. Faktor usia mungkin…. Heh, ini apa aku masak on valentine’s day…. a special treat untuk diri sendiri…

2015-02-16 11.01.45

Before this, as in before 2014, aku memang tak berkenan betul dengan lauk kurma. Pengalaman aku makan lauk kurma yang mak aku masak, memang lah tak pernah nya aku berkenan. Tak masuk tekak lah.. that is until last year when i found a recipe that i like. Haaaaa… aku jumpa kat FB, ada satu chef ni PAPAJO. Chef dari Singapore, bila aku baca resipi dia tu, terus hati ni tergerak nak cuba masak. Bila dah masak, memang lah…mamamia! sedap! So, i’m going to share this here, supaya senang kalau in future aku ke sesiapa nak mencuba, ok?

Screenshot_2014-06-29-20-08-10

Ok, itu saje…babai