Appy Valentine katanya….

Appy Valentine katanya….

Hoih… Hari ini adalah Valentines day or translation nye untuk org kat Malaysia hari kekasih…. ye ke..? Well, itu pemahaman aku lah… yang tak berapa nak ada degree and master ni….. (puiihh!)  Well, anyway.. JAKIM (?)  dah pun keluarkan fatwa bahawasanya HARAM untuk orang islam menyambut Valentines Day….

haramkovalentino

Personally pada aku, kalau setakat between husbands and wife, antara keluarga, Valentine’s Day should be celebrated every day. Bukan lah aku suruh korang sambut pasal hari kematian si saint valentine tu haaaa..tapi the idea behind it,  kita patut menghargai orang-orang yang ada dalam hidup kita… bak kata kata zack dengan azura ~ sayang menyanyang, cinta dikenang gitoooo…. nak ikutkan hari-hari pun insan-insan yang menyerikan dan menyemakkan hidup kita ni patut dihargai….. aku sendiri dah lama tak ucap perkataan I LOP U tu dengan ikhlas seluruh jiwa dan raga…. macam rindu gitooo nak cakap tapi daripada cakap kat orang yang tak reti nak hargai …. lebih baik lah aku ucap kat katil ku… for being the empuk’kest’ katil sampai aku susah nak bangun pagi… baik aku ucap kat kucin2 aku yang suka bagi aku present taik, dua tiga, longgok siap complete dengan selambak air kencing depan pintu bilik aku tiap2 pagi…. baik aku ucap kat uncle pump attendant minyak yang sangat baik hati tolong aku isi minyak…. kan..? At least…they are the condiments that colour my life…..

Mesti korang ingat i’m going somewhere with this … but sorry to dissapoint you… itu saje royanan mokcik hari ini… adios!!  Happy valentine’s day kepada pasangan-pasangan yang halal, kepada pasangan-pasangan haram tapi still perasan panggil each other mama and papa.. sila jangan nak declare cintaik korang dengan ber’check-in’ dan berkongkekan secara haram ye…! Kang kena cekop, buat malu je.. tak pun tetiba…9 months from now, ada hadiah… OOOH..btw… kalau tak nak, jangan buang…kasi aku… heeeee

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>