Anugerah Iklan Paling Bengong 2010……

Anugerah Iklan Paling Bengong 2010……

Olla!,

Lama sudah gue tak update blog…. Selain daripada malas, gue memang ada valid reason deh… gue sakit! Seriyes…!

Anyway, dah lama gue nak share dengan lu’olls benda ni… Hari2, time gue cekik brekkie sambil baca metro (yesss! gue memang suka tabloid!) macam nak tercekik jek rasa bila nampak iklan ni….

Tak tau lah apa yang paling menjengkel kan pada mata gue ek…? Kehuduhan orang2 yang memakai sarung ala kondom gergasi warna-warni, yang dengan ceria nye memandang gue ke? Bonjolan kontol mamat sarung hijau tu ke, atau just the whole nerdiness of the advertisement …. Gue tak kira lah, walau sebagus mana pun product yang diaorang endorse kan, tolong lah….. I’m not buying ok! Apa dah kehabisan idea ke pencipta iklan ni? Tengok lama2, gue rasa macam tengok teletubbies jek…

Walaupun  teletubbies tu, doesn’t make sense tapi target audience dia,  budak-budak kecit yang belum pandai bercakap lu’olls….!  Kalau nak buat iklan nak bagi tau the masses yang product ko ni 100% organic and good for you, patut kah dia pakai alien mabuk as their mascott?? isshh!

2 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>