Anjing menyalak bukit, takkan runtuh

Anjing menyalak bukit, takkan runtuh

golden_retriever_puppies

Maksud peribahasa melayu di atas ni mengikut standard bahasa baku (bahasa belajor la..) – Orang baik yang dicela oleh orang jahat, tentu tidak akan binasa kebaikannya. Yakni membuat sesuatu yang sia-sia.

Ok…. Itu standard buku… standed aku pulak.. Apa jadah la….. Ye lah anjing tu nyalak kat bukit, bukit tak runtuh maa… (unless Allah wills it) silap-silap anjing kena rejam dengan batu oleh orang yang buat rumah kat atas bukit tu… Memekak je anjing ni, menganggu kententeraman hidup. Tak reti bahaso betul… bila dah kena rejam dengan batu nanti mula lah lah anjing merintih dan buat suara kesian… you see where im going here? Kau tak boleh menang dengan situasi anjing ni… sigh….

Anjing walaupun haram, masih lagi makhluk Allah… Aku suka dengan golden retriever, comel….(tetiba…)

YouTube Preview Image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>