Aku yang anggau…

Aku yang anggau…

Salam y’all,

Weekend lepas pergi tengok LBS lagi…. BOLEH? Kali ni aku temankan mak aku la..(cehhh alasang!) See.. cerita ni memang sedey la.., aku nagis lagik! Tragik betul lah… aku ni. Macam biasa lah, kalau tengok wayang cerita melayu, nasib aku mesti kurang baik, duduk sebelah pemberi komentar tegar. Memekak je… Benci betul lah! Kalau tak suka diam je lah.. tak pun berAMbus… aman sikit aku nak feeling2 sedey.. :(

Anyway, hari tu aku gadoh light2 dengan en. laki. Pasal  gf kawan dia… BOLEH? Aku tak suka gf kawan dia ikut en. laki (and of course lah kawan en. laki tu pun ada) pergi outstation. Tak faham, kenapa mesti ikut jantan2 ni semua pergi buat kerja? Kenapa? Dia pun join buat kerja tu sekali ke? Aku lupa, pompuan seksi jadi pemancing professional mesti lah hawt news kan? Harus boleh laku kan majalah….kan? Macam Ci! En. laki explain kat aku the situation tapi masa dia explain tu telinga aku macam pekak sebelah pulak… aku dah macam ketam.. kepala mereng sebelah… benci lah nak dengar. Kalau situasi ni berlaku pada pompuan lain, rasa nya boleh percaya ke? Mesti sudah syak wasangka yang bukan2… aku ni… bukan nye malaikat tapi i am trying my damnest not to throw wild accusations. Jadi… jangan lah tempt aku! (walauwey, bahasa sudah jadi rojak gila.. rosok bahasa!) Masa en. laki tengah membebel2 tu, aku kan dah bosan nak dengar so aku tengok luar lah.. nampak ada pakcik tukang sapu tengah jinjit makanan… maybe bekal lunch dia, sayu pulak hati. Lepas tu nampak ada brother yang kerja bandaran makan kat celah2 pokok kat tengah2 divider jalanraya yang sibuk, lagi lah aku terpikir,  betapa bertuah nya hidup aku ni. I have everything, even if it’s not perfect. So what, kalau ada pompuan yang takde kehidupan, mengekor kontol bf dia,  ke mana pergi mesti ikut (lest nanti bf dia ada pompuan lain).  Bila aku tengok keadaan orang2 yang lebih susah dari aku tu, terbit rasa insaf and terus tak jadi nak sambung amukan puaka aku tu. Yang penting I should trust en. laki and jangan cepat buruk sangka. Mati lah lepas ni, kena marah dengan mamat tu. Lepas tu terus teringat kat soundtrack LBS… keep on playing dalam kepala hotak aku… Teringat kat adegan2 romantik dalam filem tu, terpikir,  kan best kalau en. laki romantik macam kasya?

Muahahahaha……..macam puaka dari tebing biru kan???

6 Responses »

  1. halo sista..
    “anggau” ke “angau” ke “bangau” ke “banggau”?????
    jgn ikut org2 yg sengal..dr “danga” ke “dangga” ok?

    waka waka..emo tak masal…hahahaha

  2. macam tersyahdu skit plak entri angau saudari ini (saudari!)

    dulu aku nak letak perkataan ‘meng0nt0l’ kat kamus johor aku tepi tu, cousin aku kata jangan la weh, tu lucah! kah kah… tak perasan pun ok, penggunaan nya di johor terlalu meluas!

  3. Hoi! Berani kau kutuk aku! Kau tak tau ke, I AM ALWAYS RIGHT! Baik ko mintak maap sekarang, kang raya aku tak bagi duit raya…

  4. cik fiza,

    saya sedar kekurangan saya yang memang kurang dari segi ejaan and tatabahasa.

    terima kasih diatas teguran saudari (ni ikut KOG tu kat atas)

    akhir kata…

    BAIK PUAN!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>