Aku tak beranak tapi kenapa gila meroyan nih…?

Aku tak beranak tapi kenapa gila meroyan nih…?

Today is whining day for me. Hari untuk aku meroyan… segala mala tok nenek yang aku tak puas hati minggu ni, aku nak luah kan hari ini… You have been warned, so can go somewhere else kalau tak suka….

Aku ada seorang kawan yang baru beranak, aku tak boleh belah bila dia keep on saying dia tak suka anak dia putih…. boleh?? Adakah dia nak fishing for compliments mengata kan anak nya comel dan cantik sebab baka campuran… kan… harus lah chumels, sangat tak perlu kawan aku tu cakap, tak sexy kalau putih… motip, baby pun nak sexy? Sangat lah… whatevertalktothehand….

Aku suka FB….. hanya kerana games nyer… Of course at first aku rasa thrilled terjumpa all these people that i knew from secondary school…. (primary school sebelah secondary school so, most mates pergi sekolah yang sama, mak tak belajar tinggi2 so kengkawan kat tertiary level non ado…. sedey.. :(  ) tapi lama-lama aku agak menyampah pulak tengok kan gelagat my so call kawan2. Ada yang giler update gambar tapi asyik amek gambar profile, ko ingat ko mariah carey ke nokkk? Ada yang giler update amik gambar posing syok sendiri, pakai baju ala-ala makcik kantin, ko tak puas joli ke nok masa muda? Ada yang giler post gambar2 berchoti 10 tahun lepas, so i would know ko pernah pergi nexus karambunai, and these people sometimes abuse status updates tu macam tak henggat….. Of course lah walaupun mereka giler, aku still glad dapat ‘jumpa’ diaorang balik and i’m so proud that some of them adalah sangat berjaya dalam karier masing2 occay…. Cuma kengkadang tu ada lah aku TERhide kan yang giler aku tak boleh handle…. sorry.

Aku kan sangat, diulang SANGAT suka kucing, so bila aku terdengar seseorang cakap ; i rasa macam nak bakar jek kucing-kucing tu, aku adalah sangat sentap okay! Motip nak bakar kucing? Mana lah binatang tu tau sofa kau tu bukan jamban dia, yang kau nak bakar dia apahal? Kau ke dia yang binatang ni?? Lepas tu perempuan vogue tu (sebutan adalah vo-gey, bukan vogue ok..) gigih terus bergosip dengan akak tea lady tu (sambil aku yang tengah menyental meehoon ni macam nak tercekik dengar), i call anak jiran i tu bagitau dia, kucing u dalam rumah i, i takut kucing, i suruh husband i halau kucing tu tapi husband i PUN TAKUT KUCING JUGAK…. Motip jantan pun takut kucing? Tak ade tulur kah suami mu itu? Lepas tu dia sambung lagi… i pergi kerja ternampak ada bulu kucing kat seluar i (BULU KUCING bukan BULU PUBIS ok?), benci tau….. (cakap stail manja yang gampang please…) Kalau aku lah jadi kucing tu, aku cakar muka botoks pompuan nih, puas hati…MEOOOWWW!

Aku yang hensem ni ko nak bakarrr? (kucing ni kata…)

chichi3

You know what…? Aku dah lupa apa yang aku nak royan kan… hehe.. Starting post ni tadi aku type kat opis, so sudah semestinya perasaan BOSAN tu meluap-luap, bila dah balik rumah, main game, baca-baca blog orang dan yang paling penting MAKAN….. dah tak terasa pulak nak meroyan…. hahahaha… sengal…

gogol

4 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>