Aku kemalangan….

Aku kemalangan….

Tadi balik kerja, sambil driving dengan penuh sopan santun dan mengikut undang-undang, aku buat check list dalam kepala……. nak pergi bakewell, nak beli cream cheese, nak pergi clinic, nak check bp tiba-tiba AARGGGHHH! satu dentuman telah berlaku. Bergegar kereta kebal aku, dengan aku-aku sekali bergegar, dalam kepala dah pikir – abis lah kereta aku…DDUUIITTTT….. aku pun keluar nak asses kereta, first aku pergi belakang,  aku nampak ni (hp dah kat telinga, talipon encik laki)…

driver-teksi-yg-migrain

ok…kemik sikit, then aku nampak driver teksi ni tengah bertekak dengan satu cina kat belakang, ooohhh rupa nyer kereta cina tu hentam teksi and teksi hentam belakang aku yang solid nih…. aku ni tangan tengah terketar2 tapi hati sudah panas, mulut sudah maki, apasal ko bodoh sangat! Aku pergi check kereta mamat cina tu….padan muka…. teruk…

driver-yg-sakit-otak

aku tengok kat black beast aku…… ok phewww! calar and retak sikit… tapi nak kena tukar satu bumper gak tu…BABI!

aku-yg-marah-mcm-gengster

Aku pergi jumpa mamat cina tu, aku cakap kat dia, u boleh bagi u punya name card? dia kata tak payah, nak bagi handphone number je, aku cakap mana boleh, aku nak business card ko, dia kata tak payah, ambik no handset dia je, aku macam naik hantu, jerit kat dia, kalau ini bukan kereta u macam mana? bagi saja lah business card,  suara dah gigil nih, tangan jangan cakap lah ketaq tak ingat, eehhhh mamat cina ni, masih nak bertekak dengan aku, tak nak bagi business card, siap cakap kat aku, pergi lah report polis… berlagak macam haram betul! Aku memang benci betul anak haramz tu, sebelum belah ambik gambar dulu, dengan muka dia sekali aku ambik gambar, terus pergi balai buat report. Macam haram betul perangai, kalau bagi no tepon bila call tak jawab, apa jadah?! benda boleh settle, ko berlagak sangat, aku nak hantar bengkel claim kat insurans ko! Mampos! Punca nya ialah nak potong que sebab jalan masa tu memang tengah sesak tapi bukan lama kejap jek, sebab traffic light kan.  Lepas tu bawak laju, dah tau jalan tengah jam bawak laju, jadi tak salah kalau aku label dia – SAKIT OTAK. Ini punca utama bila aku baca cerita pasal accident, aku tak rasa simpati sebab gua selalu kena macam ni lah! Driver2 yang sakit otak! Ni salah sorang…

driver-yg-sakit-otak2

sakit-otak

Rasa kan, aku expose kan kau kat blog aku yang tak ramai orang baca nih. Peduli apa aku, janji puas hati, terperanjat tak hilang lagi…. trauma tau! Bodoh! Drive cara merbahaya, padan muka kena saman, padan muka kereta kena masuk bengkel! Aku jugak yang paiseh sebab bumper dah cacat!!! BABI lah ko!

p.s. lupa plak…. yang involved tadi, mamat cina sakit otak di atas, driver teksi india yang pening kepala – habisss laaahhh owner kereta ni tau... sambil pegang kepala (tiada gambar) dan pompuan melayu debab yang emo dan genster (picture witheld, takmoh korang tergezut plak….) ——> 1 Malaysia yang Najib impikan…. muntah hijau aku!!

2 Responses »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>