Acar Buah

Acar Buah

Salam y’all,

Lama sungguh aku tak update blog… malas sebab kamera kan rosak and aku pun tak berapa sihat. Batuk dan selsema so tak berapa ada mood nak blog, lagipun aku sibuk bercucuk tanam kat FB…hihi…

acar-buah-1

Korang suka tak acar buah? Aku memang lah sangat suka tapi susah nak cari yang sedap. Lagi satu bulan puasa je yang biasa nya senang nak cari…. buat pemecah selera memang syiok! Hari tu dalam pada tak puasa dan tak larat, aku dah masak acar buah. Resipi aku ikut dari sini. Malas lah nak type, bukan korang nak masak pun benda tu. Aku nak share gambar je, NAH!. Aku buat tak berapa ikut resipi, lebih banyak ikut sedap kepala sendiri, nasib baik menjadi. I loike!! First time buat aku pun tak berapa tau nak letak buah jeruk apa, main tibai jek. Rasa nya second time nanti aku tak nak letak jeruk masin and halia jeruk… sebab jeruk masin tu masin sangat and halia jeruk pulak pedas. Dapat lah dalam 4 bekas , aku agihkan pada jiran2. Aku nak buat lagi, siapa nak, sila lah bagi alamat supaya senang aku nak ngantor nyer nanti….

acar-buah-2

Makan dengan nasi putih and telur goreng dadar panas ~ nyuummm! Macam mana nak kurussss????

acar-buah-3

* Sorry lah kualiti gambar kurang memuaskan. Lama dah tak pegang kamera besor, kekok chek!

5 Responses »

  1. Pingback: Cili Kisar ada dalam Acar Buah…. « So called chronicles of my life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>