2 x 5 je, aku dengan diaorang….

2 x 5 je, aku dengan diaorang….

Kepada pemandu Vios silver yang cermin tinted hitam rentung :

-apasal kau tinted cermin ko hitam pekat sampai cahaya tak tembus dan bijik mata kau tak nampak yang kau dah makan jalan aku? Bodo ke?

Kepada pemandu wira kelabu taik hanj pagi tadi :

– oi!! ┬ákalau keluar dari jalan susur, nak masuk main road, kalau ada kereta – BERHENTI!, bukan buat muka babik tonyok, buat2 tak nampak and terus keluar. Orang macam kau ni lah penyebab accident berlaku tau..?

Kepada pemandu atoz biru, plate ada 7774 :

– ALLO!! Bagi signal nak keluar, tak bermakna kau boleh terus keluar, BANGANG! Tengok ler dulu, ada kereta ke tidak? Bahaya DOL!…kan kau dah kena HON!!! pastu jangan nak tunjuk perasaan bawak kereta 20kmph, itu nama dia kurang ajar nak mampus….

Kepada penunggang vespa pink yang helmet pun ala2 pink juga :

– Ammoiiii aaaah! Apasat lu tekan hon manyak lamaa? Lu ingat lu punya hon manyak sedap ka itu bunyik? Wa mintak mahap tapi wa tak boleh tunggu sama lu kasi lepas, lu bawak vespa aah…. banyak slloowwwww. Tengok lu tak sampai2 jugak, wa sudah selamat masuk lane…. Apasat lu mau kasi lagi perlahan itu vespa, berhenti tepi wa, geleng2 lu punya kepala, lu mau mati meh? Lain kali jangan buat itu macam tau, wa takut lu kena langgar wey… kepala pecah amacam?

Kepada brader celoreng yang bawak motor tadi :

– Bang!!! Kau ni lalok ke apa? Ke kau nak bunuh diri, kecewa pinangan kau kena tolak?? Kau tak nampak ke lampu traffic light belah kau tu merah? Kau tak nampak ke, aku dah bagi signal, aku nak ke kanan? Kalau aku tak bagi signal pun, dah sah2 lampu merah bang??! Aku tau Malaysia kalah tapi tak payah nak bunuh diri bang!

BOSAN! Jom makan kek icecream Baskin Robbin ni…. Tajaan budak jari gemuk sempena besday laki dia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>